Este firesc ca oamenii să-și dorească să arate mai tineri decât sunt zi de zi. Și cert este faptul că nimeni nu vrea să arate mai vârstnic decât este în realitate. Machiajul te poate ajuta să arăți mai sănătos, mai tânăr, mai proaspăt, iar în cazul în care exagerezi, acesta îți poate adăuga câțiva ani la cifrele din pașaport.

1. Prea mult, prea greu
Cu cât mai puține produse cosmetice vei folosi cu atât mai tânără vei arăta. Un strat dens de fond de ten îți va arata pielea mai greoaie și mai “cremoasă”, îți va bloca porii, îți va defini ridurile și liniile fine. Folosește doar o picătură, întinde-o bine, până nu vezi că este absorbită complet. Fă-o subțire și aproape invizibilă. Folosește fondul de ten și corectorul numai în zonele cu probleme – pentru a acoperi ridurile sau petele de sub ochi.

2. Fardul de pleoape, prea strălucitor
Porii din jurul ochilor nu produc ulei, de aceea pielea din jurul ochilor nu este niciodată grasă. Aceasta este unul dintre principalele motive datorită căruia primele riduri din jurul ochilor noștri apar atunci când începem a îmbătrâni. Aici pielea este extrem de subțire și necesită îngrijiri suplimentare. Principala greșeală făcută de femei este faptul că ele folosesc uneori un fard prea stralucitor pentru ochi. Ar trebui să cunoașteți că produsele prea luminoase pot fi ușor înlocuite cu umbre mate ale aceleiași nuanțe pentru a arăta mult mai bine.

Foto: Pexels.com

3. Pudra pentru față
Acest produs de frumusețe este menit să-ți facă pielea mată. Zona-T este cea mai poroasă și mai proeminentă zonă, și de obicei mai uleioasa decât restul feței. Nu pudra fiecare centimetru de pe fața ta. Aplică pudră doar pe bărbie și pe nas. Fii atent în timp ce aplici pudra pe frunte. Nu uita că prea multă pudră în acestă zonă ți-ar putea evidenția liniile și ridurile.

4. Rujuri și luciuri întunecate la culoare
Optează pentru nuanțe neutre. Un ruj sau un luciu – roz, bej sau oricare altă nuanță care este mai aproape de culoarea ta naturală a buzelor. Un alt truc ar fi să aplici doar un pic de luciu incolor pentru a face buzele să arate mai pline, mai suple și mai tentante.

5. Aplicarea rujului
Ați observat că toate modele și actrițele din filme și publicități aplică rujul direct din tub? De fapt, așa este corect. Rujul se aplică cu o perie specială sau chiar cu degetul. În acest fel se controlează cantitatea care este aplicată. Vei pune mai mult ruj pe centrul buzelor tale superioare și inferioare, și apoi vei „întinde” rujul spre colțuri.

6. Pensarea firelor de păr deasupra sprâncenelor
Sprancenele (foarte) subțiri nu mai sunt la modă. Doar moderarea lor este. Pur și simplu îți lași forma sprâncenelor tale. Reducerea drastică a mărimii lor este o idee oribilă. Dacă ți-ai pensat sprancenele “de-o viață”, probabil ai observat că acestea nu mai cresc din nou. Dacă ai unele zone fără păr, pur și simplu folosește un creion pentru sprancenecare te va ajuta să umpli spațiile goale.

7. Utilizarea creionului (întunecat) de sprâncene

Fetele tinere nu s-au confruntat încă cu această problemă, dar doamnele de la 50 de ani și mai în sus știu că culoarea sprâncenelor cu vârsta tinde să se estompeze. Doamnele în etate probabil au observat chiar fire de păr gri în sprâncenele lor. Acest lucru poate fi ușor de corectat. După ce ați observat că sprancenele nu mai sunt la fel de întunecate cum au fost acum vreo 10 – 20 de ani, achiziționați un creion pentru sprânceane, de o nuanță mai deschisă decât cea a sprâncenelor naturale. Folosiți un creion care este cel puțin cu o nuanță mai deschisă și veți observa efectul.

Foto: Pexels.com

8. Evitați rimelul și dermatograful (Eyeliner) negru
Încercați un dermatograf (creion pentru conturarea ochiului) maro în schimbul celui negru și veți vedea diferența! Umbrele maro arată mult mai natural. Aceeași regulă poate fi aplicată și în cazul rimelului. Un alt lucru important de știut este evitarea trasării unei linii mult prea pronunțate. Se cer linii mai fine. Aplicați dermatograful pe pielea ochiului și după asta definiți colțul ochiului cu un bețișor cu vată. Încă un sfat de reținut, dacă doriți să arătați mai tinere, evitați trasarea unei linii (cu dermatograful) pe pleoapa de jos (inferioară). Acest lucru face ca ochii mari să pară mai mici.

9. Rimel pe genele inferioare
Nu aplicați rimel pe genele de jos, mai ales dacă textura rimelului este una consistentă sau mată. Efectul vizibil va fi întotdeauna cel al unui picioruș de cioara. Va arăta perfect dacă veți aplica rimel doar pe genele de sus. Acest lucru vă va “deschide” ochii și îi va face mai expresivi, și mai proaspeți.

10. Utilizarea blush-ului

 

Este foarte important să știm unde mai exact pe obraji se cere a fi folosit blush-ul. Ar trebui să-l aplicați direct pe pomeți sau mai jos? Efectul poate fi extrem de diferit. Dacă blush-ul este aplicat corect, atunci el inspira tinerețe si un look mai sănătos. Experții recomandă ca blush-ul să fie aplicat pe cel mai înalt punct al pomeților sau puțin deasupra părții cărnoase a obrazului. Nu aplicați aproape de nas! Este la fel de important de știut și modul în care acesta trebuie aplicat. Fiecare mișcare trebuie să înceapă de la centrul feței spre ureche. Ridicați peria cât mai în sus cu fiecare mișcare. Peria pentru “rumenire” trebuie să fie destul de mare încât să acopere tot obrazul. Optați pentru un roz pal sau nuanțe neutre și evitați-le pe cele închise la culoare cu finish mat.

Alisa Postolnițchi

Distribuie articolul: