Talentul în materie de vestimentaţie nu este deţinut de toate femeile, dar, cu toate acestea, stilul se formează în timp, iar accesibilitatea la informaţii din ziua de astăzi te poate ajuta să înveţi acest lucru cât mai repede cu putinţă. Totuşi, există câteva reguli elementare atunci când vine vorba de bunul gust, dar şi de respectul pe care îl porţi celor din jur. Îmbracă-te conform vârstei
Deşi moda este pentru toată lumea, există reguli care fac diferenţa între vestimentaţia unei fete de 20 de ani şi a unei doamne de 50. Deci, dacă eşti tânără, evită să îmbraci haine care îţi dau un aspect bătrânicios. De asemenea, dacă ai depăşit prima tinereţe, renunţă, treptat, la fustele prea scurte, hainele mult prea strâmte şi pune în valoare tendinţele sezonului cu stil.

Încearcă să maschezi micile defecte
Spre exemplu, dacă ai şoldurile mai late sau un început de burtică, evită hainele mulate pe corp. Acestea nu vor face decât să scoată în evidenţă aspecte pe care trebuie, de fapt, să le maschezi. Totodată, nu purta pantaloni scurţi sau fuste mini atunci când ai probleme cu celulita. În general, este bine să ascunzi această problemă, cu care se confruntă majoritatea femeilor. Desigur, ăsta nu este un motiv să nu începi o luptă aprigă împotriva celulitei.

 

 

Ai grijă ce porţi la serviciu
Chiar dacă te afli într-un colectiv prietenos, iar dresscode-ul nu este obligatoriu, sau trebuie să te îmbraci la patru ace în fiecare zi, nu încerca să ieşi prea evident din tipare. O fustă prea scurtă, un machiaj strident ori nişte pantofi înalţi şi sclipicioşi nu îţi vor face cinste în ochii colegilor. Alege o ţinută inspirată, dar fără exagerări.

 

 

Optează pentru culorile potrivite
Desigur, aici nu vorbim despre o cădere în extrema culorilor triste sau a non-culorilor, dar nici un roz sau un galben electric nu ţi se vor potrivi, asta dacă nu te afli într-o vacanţă la mare, bineînţeles. Evită culorile extrem de puternice, manichiura în nuanţe neon şi nu combina mai mult de 4-5 culori din nuanţe diferite, într-o ţinută de zi.

Sursa: ZiarulRing 

 

Distribuie articolul: