Spălarea corectă a părului este singura cale prin care îți poți menține în formă podoaba capilară. Medicii români spun că, folosind șamponul în mod eronat, poți afecta sănătatea atât a scalpului, cât și a părului.

Șamponarea excesivă a părului

Deși crezi că părul se va spala mai bine, dacă îl vei șampona intens. Specialiștii din domeniu spun, însă, că, în realitate, spuma produsă de șampon elimină mai mulți sulfați duri, care pot usca firele de păr și le pot deteriora. Spuma șamponului este periculoasă în special pentru părul ondulat (predispus deshidratarii), mai ales dacă este și vopsit.

păr

Utilizarea șamponului pe părul insuficient de umezit

O altă eroare comună, în folosirea șamponului, este umezirea insuficientă a părului și a scalpului, înainte de samponare. Când pielea capului și suvițele sunt parțial uscate, șamponul nu va produce suficientă spumă. Se recomandă să stați sub jetul de apă cel puțin 60 de secunde, înainte sa aplicați șamponul.

Te speli pe cap zilnic

Spălându-ți părul zilnic, sebum-ul secretat la nivelul scalpului nu are timp sa acționeze și astfel parul tău va fi lipsit de strălucire. Excepție face doar tipul de păr gras.

păr

Spălarea părului cu apă fierbinte

Numeroase persoane preferă să-și spele părul cu apă fierbinte, crezând că temperatura apei ajută la eliminarea mai eficientă a impurităților. În realitate, temperatura ridicata a apei este foarte nocivă pentru sănătatea părului, cauzând deshidratarea podoabei capilare și pierderea strălucirii șuvițelor. Specialiștii recomandă utilizarea apei călduțe.

Folosirea unui singur tip de șampon

Utilizarea aceluiași tip de șampon 365 de zile din an poate fi nocivă pentru sănătatea părului. Specialiștii spun că este foarte important să schimbi marca șamponului ocazional (o data la 2-3 luni), astfel încât să previi acumularea unor anumite ingrediente (precum siliconul) la rădăcina firelor de păr.

Utilizarea greșită a balsamului de păr

Trebuie să ții cont că acest produs nu se aplică de la rădăcină, până la varfuri. Trebuie să acoperi cu balsam circa 2/3 din lungimea părului, începând de la varfuri. După aplicarea balsamului, părul trebuie clătit din abundență.

 

Distribuie articolul: