Coco Chanel spunea: ”Este imposibil ca o femeie să se simtă prost atunci când poartă o ținută care i se potrivește.” Parcă totul pare mai frumos când ne gândim la o rochie nouă dintr-o stofă gingașă , dar trebuie să avem mare grijă să nu cumva să o distrugem cu accesoriile greșite.

De foarte multe ori avem impresia că ținuta noastră nu are cusur, dar există o mulțime de reguli pe care le încălcăm zilnic fără să știm. De exemplu știai că nu trebuie să porți ceas la evenimente sau că dacă ești minionă nu trebuie să alegi botine până la gleznă. Despre toate gafele pe care le facem fără să ne dăm seama ne-a spus jurnalista de modă Iuliana Mămăligă.

„Vom merge fără ceas la petreceri mondene, la ceremonii de familie, la evenimente de suflet. Eticheta spune că la asemenea ocazii vii să te distrezi şi nu ţii cont de noţiunea timpului, nu te vei uita mereu la ceas pentru a nu da dovadă că te grăbeşti şi că vrei să pleci mai iute.”

„Doamnele nu vor veni cu genţi maxi la nunţi sau petreceri mondene. În locul acestora se acceptă clutchurile, plicurile sau pur şi simplu fără accesorii de acest gen. Investiţi în cât mai multe clutchuri pentru că sunt piese versatile şi pot fi asortate la diverse ţinute.”

„Dresurile nu se poartă cu pantofii cu vârful decupat, cu sandale, la rochii cu bretele sau fără mâneci. Optăm pentru dresuri la ţinute de oficiu, la ţinute care includ mâneci lungi. Dacă alegeţi outfituri neobişnuite, inspirate din ţinute street style ce surprind prin originalitate e cu totul altă poveste.”

„Fetelor minione nu le recomand botine până la gleznă pentru că se creează efect de „picioare tăiate” şi par şi mai scunde. Dacă tot optează pentru asemenea încălţăminte e ok să le poarte cu blugi sau pantaloni.”

„Nu se recomandă fuste până la gambă femeilor care au această parte a piciorului pronunţată. Pantalonii scurţi mulaţi, sau culotes, capri la fel sunt piese pe care nu le recomand în asemenea situaţie. Fustele sau rochiile până la începutul genunchilor sunt o opţiune inspirată.”

„Femeile cu sânii mari vor evita bluzele sau tricourile cu printuri mari în zona pieptului, accesorii sau pandative care atârnă inestetic. Pot opta însă pentru accesorii până la piept. Decolteul în formă de V crează iluzia de alungire, la fel, recomand doamnelor cu sânii mari .”

„Evitaţi asortările dubioase de culori. Într-o ţinută pastelată e suficient un singur accent cromatic.”

-„Fularele, eşarfele nu se vor purta în interior. Acestea fie fac parte din dress code-ul unor instituţii, fie le purtăm când suntem afară. Prezenţa acestora într-o încăpere dă semn că te grăbeşti şi eşti pe picior de ieşire.”

-„Respectaţi dress code-ul evenimentelor unde acesta se cere, dar şi la ocaziile unde contextul este unul specific.”

Vezi și:  Jurnalista de modă Iuliana Mămăligă, despre studii, tendințe și stil! „Îmi doresc să devin o posibilă Anna Wintour” (Video)