Gala de decernare a premiilor Grammy 2015, organizată duminică seară la Los Angeles, a înregistrat cel mai mic nivel de audienţă din 2009 până în prezent. În pofida faptul că s-a prezentat un show extraordinar, cu foarte mari cheltuieli, acesta a fost urmărit doar de 25,3 milioane de telespectatori, a anunţat BBC News.

Audienţa din acest an a decernării premiilor Grammy a scăzut cu peste 3 milioane de telespectatori faţă de anul 2014, când un tribut adus trupei The Beatles şi o ceremonie de căsătorii în grup au atras 28,5 milioane de telespectatori nord-americani în faţa televizoarelor, generând astfel o audienţă care a ocupat al doilea loc în topul celor mai vizionate gale Grammy din istoria acestui eveniment de după anul 1993.

Datorită faptului că a inclus numeroase mesaje sobre, care au promovat lupta pentru drepturile civile şi împotriva violenţei domestice, Grammy 2015 a depăşind cu aproximativ 6 milioane de telespectatori audienţa obţinută de gala de decernare a Globurilor de Aur, informează Reuters.

Totodată, acest show și-a menținut poziția, având al cincilea an consecutiv o cifră impunătoare de telespectatori, care a depășit 25 de milioane de oameni interesați de acest eveniment.

Cântărețul britanic Sam Smith a fost marele câștigător al premiilor Grammy 2015, acesta a luat acasă patru premii, inclusiv unul pentru Cântecul Anului pentru piesa „Stay with me”.

Cântăreaţa britanică Annie Lennox şi rockerul american Beck s-au bucurat de cele mai mari creşteri în privinţa activităţii de pe platformele de streaming muzical, a anunţat compania Spotify. Astfel, piesele lui Beck au înregistrat o creştere de 388 % în urma galei Grammy, iar Annie Lennox, care a interpretat două piese în acest show alături de rockerul irlandez Hozier, a beneficiat de o creştere de 147 %.

Fotografia de la gala Grammy, care s-a ales cu cele mai multe „Like”-uri pe platforma Instagram, a fost aceea în care cântăreaţa Ariana Grande a apărut alături de iubitul ei, rapperul Big Sean. Ariana Grande, i-a mulţumit iubitului ei pentru faptul că a ajutat-o să treacă cu bine peste emoţiile pe care le avea înainte de a urca pe scenă.

Incidentul provocat de protestul lui Kane West, precum că Beyonce era cea mai potrivită pentru a lua premiul Albumul Anului, a fost cel mai comentat pe Twiter (13,4 milioane), iar ceremonia în sine a fost și ea urmărită de peste 7,5 milioane de oameni, care au adus o creștere evenimetului de aproximativ 40%.

Sursa foto: eonline.comtvr.ronj.comokmagazine.com

Distribuie articolul: