Pasta pregătită în roata de parmezan, sosuri delicioase şi mici secrete ale bucătăriei mediteraniene. Acestea au fost câteva din surprizele speciale pentru participanţii primei şcoli de artă culinară Gourmand. De această dată, participanţii nu au privit doar, dar au şi gustat din bucatele pregătite de un bucătar italian. Alberto Gorrieri, venit tocmai din Modena, Italia, a pregătit, din produsele Casei Rinaldi, cele mai delicioase sosuri pentru trei tipuri de pasta diferite. Tagliolini artigianali cu sos bolognese au fost scăldate într-o roată de parmezan tipic italienesc, adus special pentru acest eveniment.

   
Degustarea a început cu un aperitiv delicios. Parmezanul a fost scăldat în sos de oţet balsamic, asortat cu prosciutto. După aceasta, invitaţii au gustat din bruschetele italieneşti, asezonate cu roşii uscate, pesto şi sosuri speciale pentru acest tip de mâncare.

Rând pe rând, au fost preparate şi servite Pasta Penne Arlecchino cu sos all’ Arrabbiata, Fuzzilini cu sos Puttanesca, Tagliolini artigianali cu sos bolognese.

Bucătarul a explicat ce produse a folosit pentru fiecare din cele trei specialităţi şi, cel mai important, cum au fost gătite sosurile pentru spagheti.

Paralel, sponsorii au explicat de ce gătim anume în oalele Delimano şi anume în tigaia Wok, iar partenerii de la Casa Rinaldi au încurajat participanţii să mănânci gustos şi sănătos în fiecare zi.

Sponsorii din partea VIVI.MD au făcut cadouri celor mai ingenioşi dintre invitaţi.
 
Evenimentul a avut loc într-un distins restaurant din capitală, din strada Armenească 24- „Grill House”. 

Mai multe fotografii puteţi găsi pe pagina noastră de Facebook ori pe pagina LIKE a primei şcoli de artă culinară Gourmand.

Partenerii Evenimentului:
 

Distribuie articolul: