Vestea că gospodăritul ar putea reduce riscul de cancer mamar cu 13% pare stranie și pare a fi lansată de niște persoane care doar intuiesc. Însă cu adevărat  treburile casnice ar putea fi ceva bun pentru sănătatea ta. La această concluzie au ajuns cercetătorii în urma unui studiu. Cercetatorii au descoperit că femeile care au petrecut șase ore pe zi făcând treburile casnice, se plimbau sau se ocupau cu grădinăritul, au cu 13 la suta mai puține riscuri de a dezvolta cancerul la sân. Chiar și femeile cu 3 ore de muncă prin casă s-a descoperit că activitatea a redus riscul de cancer cu 8%.

“Acest studiu subliniază în continuare avantajele de a fi activ. Există, de asemenea, o mulțime de dovezi că exercitarea reduce riscul de cancer intestinal”, a spus cercetătorul de la Universitatea Oxford, Tim Key.

“Nu e nevoie să deveniți un atlet olimpic, dar bucuria de a vedea echipa că câștigă medalii de aur ar putea inspira pe unii dintre noi să-și petreacă mai puțin timp pe canapea. Și, ca această cercetare confirmă, exercițiul poate include orice activitate cum ar fi grădinăritul, mersul pe jos sau orice alte activități din gospodărie. 

Micile schimbări în rutina de zi cu zi poat face diferența, să mergi pe scări în loc ca să alegi liftul sau să parcurgi drumul pe jos spre locul de muncă, școală sau magazine.  Mișcarea ar putea ajuta la prevenirea mai mult de 3.000 de cazuri de cancer în Marea Britanie în fiecare an. Și poate avea un efect pozitiv asupra sănătății dumneavoastră”, a declarat directorul de cercetări britanice Sara Hiom.

Distribuie articolul: