Cu ajutorul platformei, putem vedea cum s-a modificat suprafața pădurii de-a lungul anilor, cum au crescut orașele, temperatura și cum au fost epuizate toate resursele. Compania speră că acest lucru îi va face pe spectatori să se gândească la viitorul planetei noastre.

Platforma Google Earth a actualizat funcția Timelapse pentru a arăta în format 3D cum s-a schimbat Pământul în ultimii 37 de ani. Pe site au fost încărcate peste 24 de milioane de fotografii realizate prin satelit. Proiectul a fost coordonat de NASA, US Geological Survey, Agenția Spațială Europeană și Comisia Europeană.

Rezultatul este ceea ce Google numește „cel mai mare videoclip de pe planetă”. Acesta arată în mod clar cum s-a schimbat suprafața pădurilor de-a lungul anilor, cum s-au dezvoltat orașele și alte schimbări semnificative. De fapt, este o demonstrație a modului în care schimbările climatice și activitățile umane au afectat planeta.

Compania se așteaptă că după vizionarea videoclipului, spectatorii să se gândească la viitorul Pământului. Reprezentanții Google au mai spus că vor actualiza platforma în fiecare an, încărcând noi fotografii. „Sperăm că acest lucru va iniția discuții importante, va contribui la noi descoperiri și va schimba modul în care oamenii gândesc referitor la unele dintre problemele globale”, au spus reprezentații Google.

Sursă: glamour.ru