Good2Go este o nouă aplicație pentru smartphone care încurajează utilizatorii să își dea acordul înainte de a se angaja în orice acte sexuale. Țintele aplicației sunt tinerii care au depășit vârsta colegiului, adulți, iar creatorii săi, cei de la Sandton Technologies speră că astfel vor preveni un comportament sexual nedorit. Aplicația are ca menire asigurarea ca în acest proces ambele părți sunt pe aceeași părere. 

Lee Ann Allman, președintele Sandton Technologies, a creat Good2Go împreună cu alți șapte părinți care au copii de vârstă în jur de 20 de ani. Ideea a apărut de la conversații pe care aceștia i-au purtat cu copiii lor și cu prietenii acestora, cu privire la numărul copleșitor de agresiuni sexuale care se petrec în campusurile universitare, scrie Huffingtonpost.

apps

Odată ce un utilizator a decis că vrea să aibă cu cineva o relație sexuală, aplicația funcționează după cum urmează: conectarea la aplicație – acordul ambilor parteneri – variante de răspuns – dacă decideți că doriți, dar trebuie să mai discutați, jos o să vă apară „Hai sa vorbim!” – în cazul acordului ambilor parteneri veți mai fi întrebat dacă sunteți sau nu în stare de ebrietate – dacă alegeți că sunteți destul de amețit, aplicația o să vă amâne partida mult-dorită.

„În cazul în care aplicația devine un instrument care este adoptat în campusuri, credem că se va reduce numărul de agresiuni sexuale, întâlniri nedorite sau acțiuni regretate”, a spus Allman, creatoarea acesteia.

good 2 do

Unii sunt sceptici că „Good2Go” s-ar putea dovedi eficientă la combaterea agresiunii sexuale. Molly Mirhashem de la The New Republic a criticat, de asemenea, aplicația, scriind că „situațiile în care acordul este adesea înțeles greșit sau ignorat – una sau ambele părți fiind în stare de ebrietate, trebuie luate în considerație și nu trebuie să credem că ele vor fi soluționate cu o aplicație simplă”. De asemenea, mulți critică faptul că această aplicație stimulează o lipsă de comunicare între cele două părți.

În același timp, avocatul coordonator pentru drepturile victimelor „Law Center”, Colby Bruno, este plin de speranță în ceea ce privește eficacitatea aplicației. „Orice lucru care îi ajută pe elevi să ajungă la o înțelegere reciprocă este important de abordat”. În cazul în care tinerii sunt dispuși să-l folosească, Good2Go ar putea semnala cu siguranță un pas pozitiv în direcția cea bună. Tu ai fi gata să folosești o asemenea aplicație?

Distribuie articolul: