Black dress-code, întâlnirea dintre Jolie și Aniston și girl power - iată cele mai memorabile momente de la cea de-a 75-a ediție a „Globului de Aur” și lucrurile care vor intra în istorie.

În noaptea de 7 spre 8 ianuarie, în Los Angeles, a avut loc una dintre cele mai importante și prestigioase ceremonii de decernare a premiilor din domeniul cinematografiei – „Globul de Aur“. Un eveniment mediatizat în fiecare an, iar în 2018, gala a căpătat o atenție deosebită, iar asta datorită temei care a luat amploare la Hollywood – hărțuirea sexuală.

După cazul cu Harvey Weinstein s-a demonstrat că multe alte persoane au fost victime ale hărțuirii în domeniu, iar asta deja de mult timp. Scandalul s-a iscat abia acum nu pentru că nimeni nu știa, ci pentru că înainte erau interpretate ca fiind simple zvonuri. În ultima perioadă, aproape în fiecare săptămână, lista este completată cu noi victime. La o extremă – Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Reese Witherspoon, Rose McGowan, Bjork, Salma Hayek, și zeci de alte femei, iar la cealaltă extremă – Brett Ratner, Dustin Hoffman, Kevin Spacey, Lars von Trier, Alfred Hitchcock, Ed Westwick, Ben Affleck și alți zeci de oameni celebri sunt acuzați de viol sau că ar avea un comportament inadecvat.

În general, subiectul care a început cu cazul lui Weinstein a trecut cu mult dincolo de hotarele Hollywood-ului și toată lumea a avut timp să discute despre aceasta. Desigur, într-o situație în care a devenit clar că Hollywoodul nu va mai fi niciodată la fel, gala „Globul de Aur 2018” s-a transformat într-o acțiune de protest la scară largă.

Dress-code all-black

La mijlocul lunii decembrie a devenit cunoscut faptul că, la ceremonia ce urmează, multe staruri intenționează să apară în rochii negre în semn de protest împotriva hărțuirii. Părea adevărat, având în vedere motivul, dar era încă greu de crezut că toate celebritățile de la Hollywood s-ar putea uni într-atât și nu ar exista o singură rochie care să se evidențieze prin altă culoare pe covorul roșu. Astfel, printre vedete au fost: Kendall Jenner, Dakota Johnson, Meryl Streep, Sharon Stone, Jennifer Aniston și Angelina Jolie – toată lumea a purtat doar negru.

Celebritățile care nu au putut participa la ceremonie, oricum s-au îmbrăcat în negru și au postat fotografiile pe rețelele sociale pentru a-și sprijini colegele și femeile din întreaga lume.

#TimesUp

O rochie neagră ar fi prea simplu pentru o acțiune de protest la scară largă, de aceea ideile inspiraționale au continuat. Starurile de la Hollywood au lansat mișcarea TimesUp, care urmărește să pună capăt hărțuirii, violenței și discriminării sexuale sistematice în diferite sfere, iar această mișcare este promovată în diferite moduri.

Deci, la gală, aproape toate celebritățile nu numai că erau în negru, dar, de asemenea, au arătat cu mândrie ecusoane cu inscripția „TimesUp”. Solidari cu femeile au fost și bărbații. Utilizând acest hashtag pe rețelele sociale, oamenii își spun poveștile despre hărțuire.

Oaspeți neașteptați pe covorul roșu

În cadrul aceleiași acțiuni de protest și cu scopul de a atrage mai mult atenția asupra problemei (care încă nu își pierde relevanța), multe vedete prezente la gala „Globul de Aur” au avut ocazia să cunoască oaspeți pe care nu s-au așteptat să-i vadă – activiste, care luptă pentru drepturile femeilor și le ajută în diferite situații vulnerabile.

Citește și: Top 6 cele mai neinspirate ținute de la Globurile de Aur! Kendall Jenner a uimit, dar nu plăcut (Foto)

Cine a ales aceste eroine și cine a planificat acțiunea, nu se cunoaște, dar se știe că ele au avut un impact puternic fiind prezente la eveniment.

Întâlnirea dintre Jennifer Aniston și Angelina Jolie

Un moment care a avut un mare impact încât acum toată lumea discută despre  „Globul de Aur”. Formal, fostele soții ale lui Brad Pitt nu a fost văzute împreună.

Motivele pentru prezența lor la ceremonie au fost diferite: Jolie a fost nominalizată pentru „First They Killed My Father” la categoria „Cel mai bun film străin”. Ceea ce au avut în comun a fost culoarea rochiilor – negru.

Discursul triumfal și inspirațional al lui Oprah Winfrey

Prezentatoare TV și jurnalista Oprah Winfrey a devenit legendară în cadrul galei „Globul de Aur” din acest an, primind premiul onorific de la Globul de Aur – Premiul Cecil B. DeMille, astfel a devenit prima femeie de culoare din istoria premiului, căreia i-a fost acordată această recunoaștere.

Desigur, discursul lui Oprah a fost dedicat aceleiași teme:

„De mult timp, femeile nu au putut crede că ar putea spune adevărul despre violență, dar acum a venit timpul lor. Vreau să le onorez pe toate acele femei care au fost supuse maltratării și violenței de ani de zile. Și vreau să le spun tuturor fetelor și femeilor că într-o zi viața noastră va fi mai bună. Și acest viitor strălucit va veni mulțumită acestor femei incredibile, dintre care multe sunt astăzi în această sală, meritul este, desigur, și al acestor bărbați uimitori. Ne apropiem de o epocă în care nimeni nu va trebui să mai spună: „Eu tot sunt victimă!”, și-a încheiat Oprah discursul însoțit de ropote de aplauze.

Sursa