Deja este o tradiţie ca în fiecare an, revista Forbes să realizeze topul modelelor care înregistrează cel mai mare câştig pe an. Modelul brazilian Gisele Bundchen a reuşit şi anul acesta să obţină locul de frunte în top, scrie revista Business Insider. Topul celor mai bine plătite modele ale anului este condus de modelul Gisele Bundchen, care are contracte cu marile firme deținătoare ale mărcilor Pantene, Esprit sau Versace. Gisele are un cont de 45 milioane de dolari.

Locul doi este ocupat de Kate Moss, modelul care a apărut pe coperta a peste 300 de reviste și în prea multe campanii publicitare ca să poată fi enumerate. Kate are venituri de 9,2 milioane de dolari, iar printre cele mai durabile colaborări publicitare se numără cele cu Longchamp, Mango, Rimmel și Vogue Eyewear.

Pe locul trei se află modelul rus Natalia Vodianova, cu venituri de 8, 6 milioane de dolari. Natalia și-a început cariera de model cu 15 ani în urmă, este mamă a trei copii şi recent s-a despărţit de soţul său, aristocratul britanic Justin Portman. La fel ca și Kate Moss, a apărut în nenumărate campanii publicitare.

Adriana Lima, una dintre faimoasele modele de la „Victoria’s Secret” este pe locul patru, cu un câştig de 7,3 milioane de dolari. Pe locurile 5 şi 6 sunt Alessandra Ambrosio, cu venituri de 6,6 şi Doutzen Kroes, cu suma de 6,9 milioane de dolari. Atât Lima, cât și Kroes au apărut masiv în publicitatea mărcilor populare de produse cosmetice L’Oreal și Maybelline.

Proaspăta mămică Miranda Kerr, cu venituri de aproximativ 4 milioane de dolari, se află pe locul 7. Lara Stone, modelul care este imaginea Calvin Klein, a câştigat 3,8 milioane de dolari și se află pe locul 8.

În clasament intră şi fostul model Sports Illustrated, Carolyn Murphy. Carolyn este pe locul 9, cu câştiguri de 3,5 milioane de dolari și este una din imaginile cele mai longevive ale mărcii Estee Lauder. Topul este incheiat de modelul sud-african Candice Swanepoel, care la cei 23 de ani a reuşit să câştige 3,2 milioane de dolari.

Distribuie articolul: