Alegerile în încălțăminte și modul în care calci se reflectă asupra aspectului labei piciorului, a degetelor și a tălpii, toate acestea fiind puternic influențate de felul tau de a fi, care-ți conturează, până una alta, destinul. Află totul despre ghicitul în talpă.

Am auzit cu toții de ghicitul în palmă, practică specifică tradiției țigănești, însă nu a fost descoperită, până în prezent, nicio dovadă potrivit căreia acest mod de a-ți citi destinul este sau nu eficient. Dacă mâinile pot „minți” în legătură cu ceea ce suntem sau persoana care ne citește în palmă nu este de bună credință și ne spune doar minciuni gogonate, picioarele fiecăruia în parte sunt un reper mult mai bun pentru a ne înțelege personalitatea, dar și predispozițiile specifice care ne vor influența, fără doar și poate, viitorul.

Picioarele sunt cele care ne poartă zi de zi la muncă, la școală, în oraș. Modul în care călcăm, alegerile pe care le facem în încălțăminte, dar și grijă pe care o avem (sau nu) pentru propriile picioare ne influențează formă și aspectul lor. Practic, întregul stil de viață se vede, de fapt și de drept, la nivelul picioarelor noastre. Nu degeaba există o așa-zisă preconcepție, adesea dovedită a fi reală, potrivit căreia îți dai seamă cât de îngrijită este o femei după starea picioarelor sale, a tălpilor sale. Este clar că o femeie care este îmbrăcată bine, din cap până în picioare, dar care are o pedichiură urâtă, cu ojă sărită, cu călcâie crăpate, se îngrijește, de fapt, superficial, doar de ochii lumii.

  Picioare

De propriile picioare nu te poți ascunde!

Când o persoană este deprimată, această își înclină întreaga greutate a corpului pe laba piciorului, modificând felul în care calcă. Din acest motiv, un om deprimat are, de regulă, zone de piele mai închise la culoare pe laba piciorului.

Totodată, există și testul de culoare la nivelul piciorului și al pielii de deasupra gleznelor. Dacă picioarele unui om sunt mai palide, mai deschise la culoare decât pielea de deasupra gleznelor, asta înseamnă că persoana în cauză suferă de extenuare și are o circulație a sângelui proastă.

Întăriturile de piele care apăr pe talpă, pe „pernița” de dinainte de degete, arată că persoana în cauză are foarte multe responsabilități în viață de zi cu zi care o împovărează emoțional și psihic. Motivul pentru care apăr toate aceste semne ține de faptul că, atunci când ai anumite trăiri puternice, întregul nostru corp le arată, poziția trupului și modul de funcționare a acestuia fiind un barometru al propriilor stări.

Iată de ce și personalitatea unui om, preferințele sale și predispozițiile în viață pot fi „citite” din picioare, prin așa-numitul „alfabet al degetelor de la picioare”.

Al doilea deget de la piciorul drept (echivalentul arătătorului) dezvăluie ce-ți dorești de la viață. Dacă ești mulțumit de viața ta, dacă tu consideri că ai obținut în mare ceea ce-ți doreai, degetul arătător de la piciorul drept va atinge pământul atunci când stai desculț. Dacă nu atinge podeaua sau dacă există un gol între acesta și degetul mijlociu de la piciorul drept, înseamnă că încerci să te distanțezi pe tine însuți de propriile tale emoții, sentimente.

 picioare rele

Mai mult, „inelarul” de la picior, deci al patrulea deget, „vorbește” despre relațiile interumane pe care le ai. Când un om vorbește despre persoanele apropiate lui, dar cu care relația scârțâie, nu decurge prea bine, apar tensiuni la nivelul labei piciorului care va face „inelarul” să se miște involuntar, ca și când ar avea spasme. Oamenii de știință nu au putut afla exact de ce are loc acest fenomen, dar au descoperit că există o legătură între tensiunea emoțională și cea generată la nivelul tendoanelor de la picior, care ulterior generează mici spasme la nivelul celui de-al patrulea deget.

Ce spun picioarele despre tine și despre destinul tău!

Degetul arătător de la picior este mai lung – această trăsătură indică abilități de lider. La egiptenii antici, dar și la dinastiile din Hawaii era obligatoriu că cel care ține frâiele să aibă al doilea deget de la picioare mai lung. Practic, dacă te încadrezi în această categorie, înseamnă că ai o predilecție către a fi la conducere, a direcționa viață ta, dar și a celor apropiați, atât în prezent, cât și în viitor. Mai mult, ești plin de energie și chiar în momentele critice găsești resurse pentru a rezolvă situația.  

Aritculația de la degetul mare determină falanga nr. I să stea înclinată, chiar peste, degetul „arătator” – această trăsătură este specifică persoanelor înșelătoare, care au abilități de a induce în eroare alți oameni. Este o caracteristică întâlnită adesea la persoanele care lucrează ca agenți secreți.

Degetul mic de la picior este, într-adevăr, foarte mic – oamenii cu această trăsătură fizică au un puternic simț al jocului, dar le este și foarte greu să depășească copilăria, să se maturizeze. Practic, sunt genul de persoane care fug toată viață de responsabilități, iar în momente cheie când trebuie să ia decizii dificile o fac doar după indicații prețioase de la alți oameni, pentru că – în caz de eșec – să se poată sustrage responsabilității spunând că „Așa m-a sfătuit X”.

 picior

Al doilea deget de la piciorul stâng stă înclinat către degetul mare – această trăsătură fizică, pe care o are și actriță Reece Witherspoon, indică o fire sentimentală, nostalgică, care întâmpină dificultăți în a trăi în prezent și a se gândi la viitor, a-și construi mintal viitorul, fiind veșnic ancorată în trecut.

Ai degetul mare de la picior mai mic, comparativ cu celelalte – înseamnă că ești o persoană care are o abilitate mare de a face multe lucruri deodată, multi-tasker.

Ai laba piciorului lată – ești un om harnic care, chiar dacă este în ziua lui liberă, nu poate stă locului. Astfel, și în prezent, și în viitor vei fi cel care ia inițiativă și va propune lucruri de făcut și soluții la probleme.

Ai laba piciorului lungă și subțire – adori să fii răsfățat și ești chiar și ușor leneș. Consideri că dacă există altcineva care poate să-ți facă treabă, nu are rost să te agiți.

Ai arcadă înaltă – oamenii cu această trăsătură sunt independent și se consideră adesea auto-suficienți

Ai arcadă piciorului mai joasă până la plată – înseamnă că apreciezi compania celorlalți, ești sociabil și foarte extrovertit. Practic, un astfel de om nu o să-și construiască o carieră neapărat prin studiu îndelungat și performanțe excepționale, ci prin eficiență moderată, considerată bună, la locul de muncă, dar mai ales prin întreținerea unor relații interumane foarte bune.

Sursa: Lyla.ro

Foto: Realitatea.ro, kalos.ro

Distribuie articolul: