Miercuri, 24 aprilie, la ora 16.00, maestrul Gheorghe Urschi revine, după o lungă absenţă, în Teatrul Republican „Luceafărul”, pentru a asista la repetiţiile spectacolului „Testamentul„. Menţionăm că spectacolul „Testamentul” nu a mai fost jucat de doi ani şi acum a fost pe deplin restabilit. Spectacolul restabilit se va juca vineri, 26 aprilie, la ora 18.00. De asemenea, spectatorii care vor veni la acest spectacol, vor avea ocazia să cumpere şi ultimele trei volume scrise de Gheorghe Urschi.

Marele artist, umorist, regizor, scriitor, actorul Gheorghe Urschi, are 65 de ani împliniți. În vara anului 2011 a suferit un atac cerebral, care l-a pus la pat mai bine de un an. Patru luni din această perioadă s-a aflat la o clinică de reabilitare în Israel. Deşi a fost operat şi starea de sănătate s-a stabilizat, recuperarea este anevoiasă.

După mai bine de 40 de ani de activitate, în anul 2012, președintele Nicolae Timofti i-a conferit titlul de „Artist al poporului” pentru succese în activitatea de creație și merite în dezvoltarea genului satirico-artistic.

sursa: UNIMEDIA

Distribuie articolul: