Pe 18 ianuarie 2017, Gheorghe Urschi – Regele Umorului în Republica Moldova sărbătoreşte ziua de naștere. Umoristul a fost surprins acasă, de draga dimineață, de un grup mai mare de artiști care i-au adus flori, urări de bine și sănătate și, cel mai important, zâmbetul pe buze.

Zinaida Julea, Adrian Ursu, frații Advahov, Costi Burlacu, Mariana Mihăilă sau Iurie Sadovnic sunt doar câteva dintre numele artiștilor care i-au adus acasă, dis-de-dimineață, un omagiu maestrului.

„La mulți ani maestre Gheorghe Urschi!
Dimineața a început frumos – cu lăutari, flori și daruri pentru marele artist al neamului.
Sunt fericit că am avut ocazia să evoluăm împreună la multe spectacole prin țară, iar drumul încolo și înapoi doream să dureze o veșnicie pentru că nu mă săturăm să vă ascult. Frumoase amintiri… am învățat multe de la DVS.
70 minus 1, atâția ani ne-a zis că face, și că e la pensie, are dreptul la odihnă 🙂
Sănătate multă, pace-n suflet și Domnul să vă aibă în pază!”, a scris pe contul său de Facebook interpretul Costi Burlacu.

Astăzi, televiziunea publică Moldova 1 va transmite pe parcursul întregii zile mai multe scheciuri, spectacole, filme și pastile de umor, realizate pe tot parcursul carierei de Gheorghe Urschi. Vedeți AICI programul detaliat.

De-a lungul celor peste 40 de ani de activitate, a scris cărți și piese de teatru, a realizat numeroase emisiuni și concerte. Este membru al Uniunii Teatrale și Uniunii Scriitorilor din Moldova. În iunie 2011 a suferit un atac cerebral, urmând un an de spitalizare, printre care 4 luni la o clinică de reabilitare în Israel. La 20 iulie 2012, Președintele Republicii Moldova Nicolae Timofti i-a conferit titlul de „Artist al poporului” pentru succese în activitatea de creație și merite în dezvoltarea genului satirico-artistic. Pe 18 ianuarie 2014, de ziua sa de naștere, a devenit cetățean de onoare al orașului Chișinău.

Gheorghe Urschi este căsătorit cu Maria Urschi; ei sunt separați de pe la mijlocul anilor 1990, dar nu și divorțați. Are două fiice, Laura și Liliana.

Video: Adrian Ursu (Facebook), Foto: Costi Burlacu

Distribuie articolul: