Actorul Gheorghe Grâu revine pe marele ecran. După o lungă perioadă, în care a dispărut din vizorul publicului, iar viaţa i-a fost mai mult o provocare, artistul a acceptat să joace într-un scurt metraj alături de mai tânărul său coleg, Sergiu Voloc. Pelicula în care apare actorul se numeşte “În cosmos” şi reprezintă lucrarea de licenţă a absolventului Academiei de Arte Plastice, Dumitru Vutcariov. Pe parcursul celor aproximativ cinci minute este prezentată discuţia dintre doi actori din generaţii diferite, dar cu destine asemănătoare. Pentru ei prezentul este unul gri, iar viitorul incert. După cum ne spune şi producătorul filmului, Victor Ciobanu, în esenţă “În cosmos” este un manifest faţă de societate şi în special faţă de societatea artistică.

Prezentarea scurtmetrajului, ce a avut loc la cinematograful Odeon, nu a trecut însă şi fără incidente. Iniţial membrii comisiei de examinare au refuzat să ruleze pelicula, motivând decizia prin faptul că aceasta a fost prezentată prea tărziu. Într-un final spiritele s-au calmat, iar filmul a fost proiectat, spre deliciul publicului.

Deşi a fost prezent în sală, Gheorghe Grâu a refuzat să disute cu presa.

Pentru cei ce nu au reuşit să ajungă la lansare şi sunt curioşi să vadă revenirea actorului pe ecrane, scurtmetrajul a fost postat şi pe internet, iar noi nu întârziem să ţi-l arătăm.

 

Distribuie articolul: