Sunt surori, prietene... dar cel mai corect spus e că sunt mamă și fiică - Geta și Elvira Burlacu. Interpreta a acceptat să ne mărturisească frumoasa relație pe care o are cu fata ei, secretele despre educația din familie și micile neînțelegeri care condimentează această armonie. Mai mult, Geta și Elvira ne-au deschis ușa casei pentru o ședință foto caldă, lângă șeminiul familiei și în cuibușorul proaspăt de care se bucură cu toții.

Sunt surori, prietene… dar cel mai corect spus e că sunt mamă și fiică – Geta și Elvira Burlacu. Interpreta a acceptat să ne mărturisească frumoasa relație pe care o are cu fata ei, secretele despre educația din familie și micile neînțelegeri care condimentează această armonie. Mai mult, Geta și Elvira ne-au deschis ușa casei pentru o ședință foto caldă, lângă șemineul familiei și în cuibușorul proaspăt de care se bucură cu toții.

E mare diferența dintre păpuși cu rochițe și avioane

În fiecare zi realizez cât e frumos e să fii mamă!!! De fată sau de băiat, oare mai contează? Important e că te bucuri de copil sănătos, chiar dacă uneori nu prea cuminte. Desigur că e o mare diferență dintre rochițe, păpuși și avioane de hârtie, dintre cosițe împletite și trotinete care zdrelesc genunchii, dintre jocul de-a „Bucătăreasa” și geamul spart de mingea de fotbal… dar esența e aceeași (zâmbește).

Geta și Elvira Burlacu

Îmi recunosc greșelile față de fiica mea

Ador să călătorim în trei, să râdem împreună, să facem glume… Însă când rămân doar eu cu Elvira e o revelație aparte. Ea îmi dă parcă posibilitatea de a vorbi singură cu mine, prețuiesc mult că îmi cere sfaturi și sper așa să fie mereu. Îmi împărtășesc cu ea experiența de viață și recunosc în fața ei atunci când cred că nu am avut dreptate. Ba mai mult – o întreb pe ea cum ar fi mai bine! Eu nu prea am prietene, și, sinceră să fiu, și pe ea o învăț să fie mai atentă cu oamenii, însă am grijă să o asigur că cei din familie îi sunt sprijin și refugiu.

Elvira m-a ajutat să îmi schimb și unele obișnuințe

Odată cu apariția fetiței mele, viață mi s-a schimbat radical, începând de la regimul zilnic și până la obișnuințe minore. Cred că ea m-a învățat să fiu mai responsabilă în primul rând, mai mult – îmi pare că ea mă educa până acum. Ca mamă, nu știu dacă am o metodă sau rețetă specială în educarea copiilor… cred că cei care nu au copii știu cel mai bine cum se educă și se cresc aceștia – eu însă mă ghidez de intuiție și dragoste.

Nu întotdeauna îmi place muzica pe care o ascultă fiica mea

Tind să fim prietene sau surori și uneori nici nu mai știu care din noi două e mai mare și are mai multă experiență de viață (râde). Ea citește mult și îmi povestește des lucruri foarte interesante, pe care putem să le descoasem și discutăm ore în șir. Nu întotdeauna îmi place muzica pe care o ascultă și îi bag preferatele mele, însă ea e tare – nu cedează ușor!

Îmi place să îi ascult părerea

Ador să mergem împeună la teatru și la cinema, și shopping ne place să facem împreună, deoarece Elvira are gusturi foarte rafinate. Ea e copil al secolului XXI, care s-a născut parcă știind deja totul! Îmi palce să ascult părerea ei, pentru că, deseori, e mai corectă decât a mea. Și atunci când nu îmi mai ajung dovezi s-o conving de ceva, îi spun „Pentru că sunt mamă și punct” (zâmbește).

Elvira: „E dificil când avem opinii diferite, mai ales că mama e mereu cu cea corectă”

E ușor cu mama când ne împăcăm, ne distrăm împreună și avem momente foarte haioase. Însă când avem diferite opinii și mama, ca de obicei e cu cea corectă, atunci e mai dificil… Am învățat multe de la ea, spre exemplu mama întotdeauna îmi spune: „Nu contează cât de ocupată e femeia și ce carieră are, ea trebuie să știe să gătească gustos”, mama m-a învățat să port iarna căciulă și să dorm destul. Parcă are de toate… dar oricum îi doresc să fie sănătoasă și, dacă vrea, să știe că noi tare vrem încă o soră sau un frate!

Foto: Ellene Mocrii

Distribuie articolul: