Pentru al XI-lea an consecutiv, în preajma sărbătorilor de iarnă, Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei a organizat campania de Crăciun „În brațele mamei”. Un proiect național de solidaritate şi implicare în susţinerea cuplurilor mamă-copil asistate de organizaţie pe parcursul întregului an.

Decembrie – ianuarie a fost perioada în care publicul țării a aflat istorii de viață emoționante ale mamelor care, indiferent de greutățile pe care le întâmpină, continuă să-și crească pruncul alături. Echipa din cadrul Centrului Maternal le este alături 24 de ore din 24, inclusiv în această perioadă grea de pandemie și depune tot efortul pentru a le sprijini în parcursul lor de a-și reconstrui viitorul.

Și în acest an am demonstrat că împreună, prin implicare și acțiuni frumoase de CSR putem realiza gesturi de bunătate cu impact. Grație solidarității fiecăruia dintre Dumneavoastră, a fost posibilă asigurarea nevoilor pentru un semestru de activitate a Centrului Maternal „În brațele mamei”.

„Este o bucurie să constatăm un val de solidaritate ca urmare a apelului nostru. Chiar dacă nu am reușit să adunăm toată suma necesară, rezultatele ne încurajează să continuăm acest demers pe tot parcursul anului. Din martie planificăm să inițiem organizarea Creșei, iar până la jumătatea anului 2022 vom începe activitățile de facto. Astfel vom putea complementa serviciile Programului „În brațele mamei”. Și în acest an am demonstrat că gesturile mici puse împreună pod aduce schimbări frumoase și importante. Pe parcursul campaniei, am reușit cu bucurie să intrăm în casele a sute de familii, transmițând căldura sărbătorilor de iarnă. Vă mulțumim!”, Igor Belei, Director Executiv Diaconia.

La fel, în campanie am invitat publicul să-și creeze propriul scenariu de fapte bune, printr-o modalitate pe care și-o doresc, în sprijinul activității Diaconiei. Astfel, donatorii au organizat acțiuni de colectare de fonduri cu prietenii sau colegii de muncă, au achiziționat produse de solidaritate (felicitări personalizate), etc. Alții au venit cu daruri chiar la Centrul Maternal și au bucurat mamele cu diverse cadouri.

Campania a fost o ocazie minunată să ne unim eforturile și să realizăm lucruri frumoase, cu impact pentru mamele minore, mamele din familii social-vulnerabile, mamele rămase singure, care sunt asistate în cadrul Programului „În brațele mamei”, dar și de a oferi șansa fiecărui copil de a crește alături de mamă. Mulțumim tuturor donatorilor și echipelor media implicați!

Până în prezent,  în programul „În brațele mamei” au beneficiat de asistență 159 cupluri mamă-copil aflate în situație de criză. În 2021, 29 mame au primit asistență rezidențială, iar sute de familii au fost sprijinite în comunitate prin intermediul Centrului de consultanță.