Francezii au rămas șocați după ce, în 2013, actorul Gérard Depardieu a decis să primească cetățenia Federației Ruse și să se declare cel mai mare fan al rușilor. La o distanță de doi ani de la această decizie, actorul și-a dat seama că poartă în vene sânge francez! Actorul de 66 de ani se întoarce în Ocident.

Realitățile din Rusia nu l-au încântat prea mult pe Depardieu. La doi ani distanță de la momentul în care a primit pașaportul rusesc chiar din mâinile lui Putin, actorul intenționează să refuze la cetățenia rusă și să se mute cu traiul aproape de Franța: în Belgia, după cum a amărturisit chiar el, în cadrul postului belgian de televiziune „Notele”.

Din spusele lui Depardieu, toate operațiile birocratice de mutare cu traiul au fost realizate cu succes, iar actorul urmează să plece din Federația Rusă în timpul cel mai apropiat. Gerard și-a vândut deja locuința din Rusia și intenționează să cumpere o casă în provinvia belgiană Néchin, care este foarte aproape de granița fanceză.

917231487

Deși n-a spus adevărul până la capăt, Depardieu a declarat că decizia de a renunța la cetățenia rusă este legată de proiectele sale de afaceri. Asta, în contextul în care unele surse acuză criza legată de cursul valutei europene din Rusia. Un scriitor rus s-a încumetat să scrie, pe contul său de Facebook, că „francezul nu a suportat viața dură din Rusia” și s-a mirat de faptul că Depardieu a rezistat, totuși, timp de doi ani.

Atunci când s-a mutat în Rusia, Depardieu acuza faptul că în Franța se impozita la greu viața de lux. În scurt timp, Depardieu s-a pricopsit cu un apartament în Saransk. În acești doi ani, actorul a călătorit mult și s-a filmat chiar și în filme rusești.

Presa europeană a abordat cu scepticism declarațiile inițiale ale actorului: „Sunt fericit și mândru de faptul sunt rus. Îl iubesc foarte mult pe președinte. Sunt impresionat de energia rușilor. La fel ca în China, în Rusia îmi plac mai mult provinciile, decât orașele. Anume în sate mă simt mai aproape de sufletul rușilor. Oamenii din Rusia au chipuri frumoase. De fiecare dată când vin aici, sunt fericit.

foto: ria.ru

foto: ria.ru

După decizia de a renunța la cetățenia Federației Ruse, Depardieu, se pare, își regretă declarațiile. „Necătând la faptul că am pașaport rusesc, rămân a fi un francez”, a recunoscut celebru actor, care a devenit deja subiect de crtici și pamflet în presa rusă.

Distribuie articolul: