Ce femeie nu-şi doreşte să aibă genele lungi, dese şi curbate? Dar, dacă unele au fost înzestrate de la natură cu gene frumoase, majoritatea dintre noi ar face orice ca să scoată în evidenţă ochii, proverbiala oglindă a sufletului. Extensiile de gene sunt cea mai nouă soluţie, însă ce implică aceasta?

Stela Magalu aplică gene de puţin timp. Ea afirmă că dorinţa femeilor de a avea gene lungi este un fenomen care ia amploare la noi în ţară. Ceea ce pentru multe femei este un moft, pentru ea, ca şi pentru alte cosmeticiene, este o sursă de venit.

Care e secretul?

Stela spune că şi înainte de apariţia extensiilor se practica o metodă mai veche de a pune gene false. Şi anume, cea cu mai multe gene false aplicate pe o geană. Diferenţa e că acum avem o imitaţie perfectă, numită geană pe geană. „Metoda de aplicare este migăloasă, fiindcă fiecare fir de geană este prelungită cu o extensie; în medie, sunt cam 70 de fire pentru pleoapa superioară, şi asta doar la un singur ochi”, spune cosmeticiana.

Stela adaugă că misterul ascuns în genele dese şi frumoase durează cel mult 3 luni. „Extensiile de gene nu stau mai mult de 3 luni, dar după prima lună de aplicare e necesar să se facă corecţia lor.”

Tehnica perfecţiunii

Genele artificiale se pun pe cele naturale cu ajutorul unui adeziv special. Stela ne asigură că această procedură durează de la o oră până la două ore şi nu este dureroasă deloc. Însă este foarte important ca după aplicarea genelor false ochii să fie feriţi de apă cel puţin 12 ore. „Genele false sunt rezistente atât la ploaie sau ninsoare, cât şi la lumina directă a soarelui”, precizează ea.

Cum se poartă?

Chiar şi după extensii, unele femei aplică un strat de rimel, pentru un plus de intensitate. Stela le sfătuieşte că cel mai bine ar fi ca acesta să cuprindă doar vârful extensiilor. „Este suficient şi se pot demachia uşor. Dacă se aplică rimelul pe toată geana, atunci ele vor fi încărcate şi vor cădea mai repede.”

Pentru demachierea genelor alungite cu astfel de extensii trebuie respectate câteva reguli: „Vârfurile genelor se vor demachia numai cu soluţii pe bază de apă, nu din cele cu ulei. La demachiere se foloseşte un beţişor igienic pentru îndepărtarea machiajului, nu se trage de gene şi nu se freacă ochii”, punctează cosmeticiana.

Reversul monedei: care sunt riscurile?

Cum ştim că toată frumuseţea cere sacrificii, şi aplicarea genelor false are dezavantajele sale. Medicii oftalmologi ne atenţionează că aplicarea genelor false prezintă un pericol iminent pentru acele femei care au probleme cu ochii sau cele care poartă lentile de contact. Şi sănătatea genelor, şi cea a ochilor poate fi afectată după aceste proceduri de frumuseţe.

Veronica Munteanu, medic tricolog la Centrul medical Estetic-Sana, susţine că această metodă de alungire a genelor afectează genele în proporţie de 90 la sută. „Acele femei care au avut extensii şi se adresează după ajutor medical, jură că nu-şi vor mai pune gene”, ne asigură ea.

Conform ei, mulţi adezivi care face legătura dintre geana naturală şi cea falsă conţin formaldehide — substanţe care cauzează reacţii alergice. Mai mult, doctorul afirmă că din cauza acestor adezivi genele naturale se distrug, ajungând să arate ca retezate, sau mai rău, femeia îşi pierde total genele. „Tratamentul revigorării genelor este unul de lungă durată, iar genele devin foarte sensibile”, adaugă ea.

Unele precauţii

Dacă totuşi avertizările medicilor au devenit banale pentru majoritatea fanelor genelor alungite, e bine să ştim că există cel puţin un aspect în care aceştia au dreptate. Este vorba de contraindicaţiile legate de bolile endocrine şi dermatologice.

În mod normal, genele ne pot anunţa că în organism se delanşează anumite tulburări interne. În primul rând, afecţiunea tiroidei cauzează căderea atât a părului, cât şi a genelor. Aşadar, în momentul în care ne hotărâm să ne alungim genele, trebuie să ţinem seama dacă suferim de hipertiroidism sau hipotiroidism. În acest caz, extensiile de gene sunt contraindicate.

Afecţiunile ochilor prezintă încă o interdicţie, spune medicul. „Pierderea genelor mai poate fi provocată şi de o boală oftalmologică numită blefarita, care afectează pleoapa, cauzând căderi masive ale genelor.”

În plus, dacă doriţi să încercaţi această metodă de înfrumuseţare trebuie să vă asiguraţi că aveţi undă verde pe toate planurile, fiindcă şi dereglările hormonale date de menopauză, anticoncepţionale sau sarcină pot agrava starea ochilor.

La urma urmei, o alternativă pentru a avea gene frumoase poate fi un rimel de calitate, care le va scoate în evidenţă nu mai puţin spectaculos.

Distribuie articolul: