Ce să faci dacă ai genele fragile, care se rup des, iar mascara nu te ajută foarte mult? Se întâmplă des ca în anumite perioade ale anului, genele să înceapă să se deterioreze. Efectele sunt cu atât mai vizibile dacă obișnuiești să îți curbezi genele cu cleștele, să aplici gene artificiale sau straturi generoase de rimel.

Fii atentă când cauți online sfaturi pentru gene rare, deoarece rezultatele pe care le vei obține îți pot face mai mult rău decât bine. Surplusul de mascara sau genele false fir cu fir îți vor oferi doar senzația că genele tale sunt mai bogate, însă sănătatea firelor va avea în continuare de suferit.

Iată 5 sfaturi pentru gene rare, oferite de un medic specialist:

1. Demachiaza-te cu blândețe

Când îți demachiezi zona ochilor, ai tendința să freci energic pleoapa cu dischetele, pentru a elimina produsele cosmetice în totalitate. Acest obicei poate fi extrem de nociv, mai ales pentru genele sensibile. Încearcă să investeșți întru-un demachiant de calitate, care să „topească” atât mascara și fardul de pleoape. Apoi, nu va fi nevoie decât să treci ușor cu dischetă din bumbac peste fiecare ochi, pentru a îndepărta reziduurile.

2. Ia o pauză de la genele false

Pentru multe persoane, acest lucru este de neimaginat. Odată ce te obișnuieșți cu un look dramatic și cu o privire pătrunzătoare, este dificil să treci la genele tale naturale, scurte și nu foarte bogate. Totuși, trebuie să înțelegi că acest pas este necesar pentru regenerarea firelor. Lipiciul pentru gene false afectează genele naturale, iar atunci când genele false se desprind, există riscul de a lua cu ele și firele tale naturale. Așadar, stai departe de extensii, măcar pe timpul acestui sezon. Vei vedea cum genele tale încep să crească și să arate din ce în ce mai bine!

3. Folosește corect cleștele pentru gene

Dacă foloseșți un clește special pentru curbarea genelor, încearcă să reduci frecvența. De exemplu, întoarce-ți genele doar atunci când mergi la un eveniment special sau când machiajul tău impune acest lucru. Dacă, totuși, vrei să foloseșți cleștele în fiecare zi, asigura-te că o faci corect. Curbează-ți genele înainte de a aplică mascara! În caz contrar, vei agresa firele care, după aplicarea rimelului, au devenit rigide. Ele se pot lipi de clește și, astfel, se vor smulge.

4. Începe un tratament pe baza de serum

După ce ai eliminat genele false din ecuație și ai început să foloseșți mai rar mascara și cleștele pentru gene, este timpul să tratezi cauza. Un serum bun îți va face genele să crească și să devină din ce în ce mai puternice. Încearcă un serum pe baza de ingrediente-cheie, precum biotină, peptide, vitamina E și antioxidanți. Aplică-l cu rigurozitate, cel puțin o lună, pentru a putea observa efectele!

5. Întreabă-te dacă nu cumva ești prea stresată

Stresul se numără printre factorii principali ce pot cauza căderea părului și deteriorarea firelor, chiar și când e vorba despre gene. În plus, comportamentele obsesiv-compulsive pot avea și ele o parte din vină. Analizează-ți comportamentul în următoarele zile. Multe persoane au ticuri nocive, fără să își dea seama. Unii își rod unghiile, alții se joacă sau își mestecă firele de par, iar alte persoane își ating genele și chiar le rup. Poate suna ciudat, dar aceste comportamente au drept cauza stresul și sunt mai frecvent întâlnite decât ai crede!

Sursa: AndreeaRaicu.ro

Distribuie articolul: