Alison și Alina sunt două mirese care, de curând, și-au celebrat nunta, evenimenent care a creat o controversă uriașă pe tot teritoriul Rusiei. Nu sunt gemene, dar seamănă ca două picături de apă. Vezi ma jos povestea lor.

Alison Brooks s-a căsătorit cu Alina Davis. Nu pare un eveniment ieșit din comun, având în vedere că ne aflăm în secolul XXI, totuși „cum este posibil acest lucru într-o țară în care nunțile persoanelor de același sex sunt interzise, iar violența împotriva homosexualilor este în creștere, mai pui pe lângă aceasta că în 1999, homosexualitatea a fost clasificată ca fiind o boală psihică?”, se întreabă cei de la firsttoknow.com.

De fapt e foarte simplu. Nici Alison, nici Alina nu au stat pe Internet nopți întregi pentru a-și găși perechea-sosie. Alina, în vârstă de 23 de ani s-a născut bărbat, care înițial avea numel – Dmitri Kozhukhov. După foarte multe căutări „de sine”, Alina s-a regăsit printre persoanele androgine (se referă la un amestec de caracteristici feminine și masculine), de altfel, ea se etichetează ca fiind un „androgin”, ceea ce înseamnă că, ea nu se încadrează perfect într-o singură identitate de gen. De obicei, Alina poartă haine pentru femei în fiecare zi.

Succesul acestui mariaj a constat în faptul ca Alina nu și-a schimbat numele de bărbat în certificatul său de naștere, astfel autoritățile rusești nu au avut niciun motiv să le refuze căsătoria. „Ne-am așteptat la orice probleme atunci când am depus cererea pentru căsătorie la OSC, deși, spre marea noastră mirare, angajații de acolo nu ne-au spus nimic”, a declarat Davis pentru Mirror. „Doar șeful oficiului de stare civilă ne-a explicat că nu ne va înregistra căsătoria, dacă vom fi îmbrăcate ambele în rochii de mireasă. El a spus că în Rusia, căsătoriile trebuie să fie între un bărbat și o femeie, care arată ca un bărbat și o femeie.”

S-ar putea, dar spre fericirea cuplului, nu există reguli împotriva bărbaților care să nu le permită să poarte rochii – sau care doresc să fie identici mireselor sale. Așadar, ceremonia a avut loc în cadrul oficiului de stare civilă de pe Kutuzovsky Prospekt din Moscova. Atât Brooks, cât și Davis au purtat rochii de mireasă albe. Doar că șeful și-a ținut principul pănă la sfârșit și nu le-a permis să-și facă intrarea pe ușa din față, astfel fetele au intrat pe cea din spate, fapt care nici un pic nu le-a „debusolat” evenimentul. S-au căsătorit și asta a fost cel mai important.

Davis crede că acesta a devenit un moment important pentru toate cuplurile din Rusia. „Noi nu suntem singurul cuplu care s-a confruntat cu această problemă”, spune ea. „Am scris cuplurilor care sunt în aceeași situație, noi le-am sugerat să procedeze la fel”, a mai adăugat tânăra mireasă.

Sursa foto: firsttoknow.com

Distribuie articolul: