Sparanghelul e în plin sezon. Iată cum îl poți găti gustos cu paste, bacon și parmezan.

Ingrediente:
500 gr. – paste Tagliatelle
1 legătură de sparanghel
1 cățel de usturoi
150 gr. Bacon afumat
Parmezan
Ulei de măsline
Sare și piper negru

Pentru decor:
Frunze de busuioc

Mod de preparare:

1. Spală sparanghelul și îndepărtează circa 1-2 cm. din tulpina lemnoasă. Taie sparanghelul în bucăți de 3-4 cm. Pune-l într-o tavă de copt cu 2 linguri de ulei, sare și piper negru. Amestecă bine totul. Pune tava pentru 10 minute în cuptorul preâncălzit la 200 de grade C.
2. Între timp pune la fiert apă cu puțină sare într-un vas adânc. Când apa clocotește, adaugă pastele și fierbe-le conform instrucțiunilor de pe pachet.
3. Încinge tigaia. Taie baconul cubulețe, adaugă-l în tigaie și rumenește-l câteva minute. Scoate-l de pe tigaie pe un șervețel de hârtie (ca să se scurgă excesul de grăsime).
4. Pune o strecătoare în chiuvetă și strecoară pastele întoarce-le înapoi în cratiță, adaugă peste ele baconul rumenit, sparanghelul copt și parmezan ras. Amestecă tot împreună, după care servește pastele pe o farfurie plată, rade deasupra parmezan și decorează cu frunze de busuioc.

Sursa: Rogob/Facebook.com

Video: Youtube.com/Rogob

Distribuie articolul: