Anularea restricției de circulație pe timp de noapte, reluarea procesului educațional cu prezență fizică pentru învățământul profesional tehnic și superior și redeschiderea teatrelor se numără printre noile decizii ale Comisie pentru Situații Excepționale. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul interimar al Republicii Moldova Aureliu Ciocoi, menționează Agora.

Astfel, Comisia pentru Situații Excepționale a decis abrogarea restricției de circulație pe timp de noapte între orele 23 și 5 dimineața, începând cu ziua de luni, 26 aprilie. În același timp, autoritățile au decis reluarea procesului educațional în învățământul profesional tehnic și superior pentru realizarea stagiilor, a sesiunilor de evaluare și a orelor care nu pot fi făcute la distanță.

Totodată, din 2 mai vor fi redeschise teatrele și instituțiile concertistice. În același timp, Ciocoi a mai anunțat că începând cu 25 aprilie și până la 11 mai activitatea cultelor religioase ce ține de întruniri colective se vor desfășura în aer liber, cu menținerea distanței fizice de 1,5 metri.

„Consider o acțiune absolut necesară. Se așteaptă un aflux puternic de enoriași tocmai la serviciile divine atât în Duminica Floriilor cât și în Noaptea de înviere”, a declarat Ciocoi.