Tu ești creatorul proriei vieți! Cu siguranță știi asta, însă ai nevoie mereu ne inspirație și motivație ca să-ți iei soarta în propriile mâini. Japonezii care urmează doctrina Zen au 10 reguli sfinte care îi ajută să trăiască în fiecare zi cu efect. Aceste rânduri te vor ajuta și pe tine să-ți schimbi viața spre bine.

1. Dacă tu iubești cu adevărat o persoană, nu vei îndrăzni să te implici în viața ei intimă. Doar din acest motiv nu vei putea să-i destabilizezi limitele lumii interioare.

2. Încetează să te gândești la strategii care-ți vor aduce dragostea și începe să oferi iubire necondiționat. Primești ceea ce oferi. Nu există o altă cale.

3. Începe să trăiești. Nu te mai programa să începi școala vieții, care urmează să o pui în practică în viitorul depărtat.

4. Toate suferințele din lume apar din motiv că tu ai uitat definitiv că ai venit pe lume ca să trăiești, nu să faci ceea ce nu are atribuție la preferințele tale.

5. Dacă vrei să trăiești cu adevărat, ține în minte această lecție: acceptă lucrurile, circumstanțele, precum și corpul tău așa cum este.

6. Dacă ești bogat(ă) nu te gândi prea mult la asta, dacă esti sărac(ă) – nu lua asta în serios.

7. Fă cât mai multe eșecuri, însă ține minte: nu efectua aceleași greșeli de două ori. Doar așa vei crește.

8. Trebuie să știi că libertatea este o valoare supremă, iar dacă dragostea nu-ți oferă libertate, atunci asta nu e dragoste.

9. Ne învățăm unul pe altul cum ar trebui să fim și să ne comportăm, însă oricum nu rămânem satisfăcuți.

10. Tu ești un mare amator de a crea probleme. Înțelege acest fapt și problemele vor dispărea.