L-au conceput trei ani, a fost îndelung așteptat și s-a lucrat la el foarte mult – Gândul Mâței vine cu un nou album, un nou sunet, piese noi și un suflu rebel pentru Generația în Blugi. Ieri trupa a lansat un nou material discografic, la distanță de opt ani de ultimul scos și la aproape 18 ani de existență a formației.

Albumul este o combinație echilibrată între maturitatea la care a ajuns trupa pe parcursul carierei și spiritul rebel pe care membrii acesteia l-au păstrat viu în sufletele lor, indiferent de schimbările care s-au produs în viața fiecăruia. În acești ani, toți membrii Gîndul Mâței au reușit să se însoare, ultimul fiind chiar solistul, Nicu Țărnă, în formație s-au născut și copii, iar copilul comun al lor, acest album, vine să încununeze anii de muncă și zbucium. Maturitatea și rebeliunea au creat o simbioză perfectă în cazul celor de la Gândul Mâței, iar „Generația în Blugi” are toate șansele să cucerească inimile iubitorilor de muzică de toate vârstele.

 Nicu Țărnă

Blugii, Muzica și telefonul au schimbat omenirea

“După lansarea acestui album, mulți interpreți din Moldova o să-și pună întrebarea dacă merită să mai cânte. O să mă întrebați de ce Generația în Blugi? Pentru că blugii, muzica și telefonul au schimbat lumea din toate timpurile. Pentru că nu am apărut de opt ani, ne-am gândit să revenim cu o denumire care va deranja în sens frumos și va intriga. Noi chiar dorim să schimbăm lumea noastră, să o facem mai frumoasă, mai bună, să o facem să zâmbească, să spunem că dragostea contează și că va învinge”, spune solistul trupei, Nicu Țărnă.

Yarik

„Am compus mult, am schimbat multe în acest album, însă configurația actuală este chiar una recentă, este interesantă și pentru mine. Deci, ascultați și ascultați. Sperăm să vă placă”, a declarat Yarik, compozitorul și chitaristul formației. Precizăm că materialul s-a înregistrat cap-coadă cu instrumente live, în studioul lui Andrei Lifenco – deci este un album Made in Moldova.

Dorel Țărnă

Prezent la eveniment, Dorel Țărnă, directorul Centrului de Cultură și Artă Ginta Latină, textierul formației și tatăl lui Nicu, a ținut să precizeze: „Textele sunt despre Nicu, despre rebelul Nicu Țărnă până în anul 2013, iar stilul, în general, îmi pare venit parcă de la scandinavi. Sper mult să găsiți în final morala fiecărui cântec și să știți: Nopțile lor de nesomn au adus mult soare astăzi, prin acest album”.

Bogdan DascălCel care a adaptat tinerescului filozofia textelor, Bogdan Dascăl – omul care a stat și la baza creării Gândul Mâței, venind și cu ideea pentru denumire, a mai adăugat: „Acest album aduce mai multă seriozitate, o abordare muzicală matură și diferită de ceea ce avem noi pe piață. Pentru mine ei chiar sunt Rolling Stones ori Beatles de Moldova, iar acest CD, iesit din tipare ușor, va demonstra că Generația în Blugi poate face istorie.

Băieții de la Gândul Mâței se gândesc și la un concert de maturitate, însă după ce lumea va asculta, va îndrăgi piesele de pe album și va dori cu nesaț acest eveniment. „S-ar putea produce prin mai, atunci când este și aniversarea formației, dar noi ne dorim acum să ajungem cu acest album până la toți admiratorii muzicii noastre”, a mai spus Nicu Țărnă.

Foto: Ellene Mocrii, facebook.com

Distribuie articolul: