Din arhipelagurile polineziene, tatuajul, începând cu sec XVIII, încet dar sigur şi-a acaparat teritoriul în lumea artelor.

Acesta a încetat demult să mai fie un simbol sau act de rebeliune. Atât femeile, cât şi bărbaţii se avântă în această experienţă deosebită, care o dată încercată – te captează întru totul. Mulţi sunt printre cei ce vor să poarte o farâmă de artă tatuată pe corp, mai puţini dintre cei ce ştiu sa tatueze bine, iar dacă nu aţi auzit despre basarabeanca care are şedinţe de tattoo rezervate pentru saptamâni înainte, și din cauza căreia se formează cozi la salonul de tatuaje, vă o  prezentăm pe Galya Gisca – meşterul tattoo dedicat în totalitate pasiunii sale!

collage

De când s-a stabilit în Olanda, Galya Gisca a fost implicată în mai multe proiecte de artă. Dintre toate formele artei, însă, a ales tatuajul.

Totul s-a întâmplat destul de organic. Am plecat în Olanda să studiez la Universitatea de Arte din Amsterdam, desenam în fiecare zi, şi din pură curiozitate am decis să încerc să tatuez când eram în vacanţa de vară în Chişinău. Aveam un prieten care tatua de foarte mult timp şi l-am rugat să mă înveţe. Timp de o săptămână, în fiecare zi am tatuat pe piele falsă, apoi am trecut la persoane.

11123772_526663084138678_1331412275_n

 

Se inspiră din activitatea meșterilor de tatuaje ca Albert Duhrer, Maxime Buchi, Duncan X. Iar stilul unic pe care l-a adoptat  e considerat linework/minimalistic/engraving style. Era pasionată de ilustraţiile medievale, încerca să recreeze tehnica, astfel i-a venit ideea de a încerca să adapteze stilul linear în tatuare.

945645_10151442595008107_184558274_n

Tatuez de 3 ani. Primul tatuaj pe care l-am făcut, au fost nişte simboluri chinezeşti, o copie a tatuajului lui David Beckham. Clientul mi-a adus o poză şi a insistat că îl vrea pe ăsta, şi punct. Nici măcar nu-i ştia semnificaţia! (râde)

Cel mai neobișnuit tatuaj pe care l-am efectuat a fostun delfin cu sâni. Cât despre cele mai complicate- mereu sunt în proces de perfecţionare, încerc să fac desene cât mai detaliate, care cer multă răbdare şi concentraţie.

collage;

Galya spune că va desena mereu, pentru că acest sfat valoros l-a primit cu privire la meseria sa. Se auto perfecționează și înaintează cu încredere spre scopul stabilit.

collage;;

Cea mai frumoasă parte a jobului meu cred că e să văd oameni ce călătoresc, uneori de peste ocean, ca să se tatueze la mine.

collagej

Distribuie articolul: