Palatul Republicii a găzduit ieri cel mai mare eveniment  caritabil – Gala Generozității 2016, sub patronajul sopranei Valentina Nafornița. Sute de oameni au fost așteptați la  evenimentul de binefacere organizat de CCF Moldova și HHC Marea Britanie pentru a contribui la o cauză nobilă, dar și pentru a fi prezenți la un spetacol de cultură și omenie. De data aceasta, colectarea fondurilor a avut drept scop cumpărarea aparatelor auditive pentru 14 copii ce suferă de hipoacuzie.

Misiunea CCF Moldova este de crea pentru copii dezavantajați un mediu de speranță și respect, în care aceștia să-și poată dezvolta potențialul. Gala Generozității 2016, eveniment dedicat copiilor lipsiți de dragoste și îngrijire părintească a reușit să adune oameni importani dispuși să ajute la un viitor mai bun și plin de copii fericiți și ocrotiți.

palat-11Soprana Valentina Nofornița, cea care ne-a adus faima pe toate continentele speră ca vocea ei să contribuie la fericirea și viitorul țării: „Sunt onorată  de acest fapt, anume de a fi patroana acestui important eveniment. Îmi pasă de copiii noștri de acasă și mă  bucur tare mult să fiu alături de ei. Vă mulțumesc tuturor celor prezenți din această seară care contribuie semnificativ la cauza noastră”, a susținut patroana organizației, Valentina Nafornița.

Copiii se pot bucura din plin de fericire și siguranță atunci când sunt înconjurați de dragostea și căldura unei familii. De această părere este Directorul Executiv HHC Marea Britanie, Mark Waddington, care a spus: „Am redus numărul copiilor din orfelinat de la 12000 la 2000, prin asigurarea faptului că copiii pot trăi mai fericiți atunci când se bucură de dragostea unei familii. De aceea, mă bucur să fiu în această seară aici pentru a sărbători împreună succesul nostru comun.”

palat-5

palat-7

Gala Generozității se bucură de prezența personalităților importante și cunoscute, care au o contribuție valoroasă în atingerea scopului primordial. Liliana Rotaru, Președinte CCF Moldova a precizat: „În Moldova oamenii au început să gândească diferit. Generozitatea, omenia și responsabilitatea pentru alții au început să dea roade. Banii colectați din această seară vor merge la procurarea echipamentelor FM, de aplificare acustică a sunetului pentru copii cu surditatea profundă bilaterală. Acest echipament ne vor ajuta să-i integrăm în familii.”

palat-9

Programul artistic a fost însoțit de muzica clasică, ritmuri pop și voci irepetabile precum: Moldovan National Youth Orchestra, Valentina Nafornița, Natalia Barbu, Cătălin Josan și alții.

palat-10

CCF Moldova remarcă faptul că 19 copii dintr-o instituție cu dificultăți de auz au fost reîntorși în familie, iar 14 dintre ei au nevoie de aparate auditive speciale sau implanturi cohleare, preț ce se ridică la 54 mii de lei, bani de care familiile acestor copii nu dispun.

                                                                                                                                           Autor: Alina Plîngău, stagiară