După 10 ani de management în ale PR-ului, Gabriela Lungu este unul dintre cei mai cotaţi specialişti de pe piaţa relaţiilor publice. Din 2006, de când conduce propria firmă de PR a luat nenumărate “Oscaruri” în domeniu, dar a cîştigat şi premiul mare o căsnicie de 10 ani de invidiat. A da, un detaliu, intra în TOP 100 femei ale Romaniei. Şi-a început cariera, dusă de jurnalism, a făcut Şcoala Superioară de Jurnalism, dar vocaţia de fapt a înţeles-o în ’96:  “Lucrez în comunicare din 1996… Am fost rând pe rând jurnalist la un ziar naţional, copywriter la o agenţie de publicitate, apoi consultant PR. Am urcat treaptă cu treaptă. Manager am devenit în 2002, când am ajuns să conduc firma la care lucram… După 4 ani ani de management am decis că sunt pregătită să devin antreprenor şi atunci am înfiinţat THE PRACTICE.”

La 26 de ani a ajuns să conducă propria afacere, iar la nici 6 ani de la lansare compania ei a devenit cea mai premiată agenţie de PR românească şi una dintre cele mai premiate agenţii independente din Europa, cu trofee la cele mai importante competiţii de profil: Cannes Lions, Global SABRE Awards, European SABRE Awards, European Excellence Awards, IPRA Golden World Awards şi Romanian PR Award. Printre numeroasele premii, agenţia a câştigat titlul de Agenţia Anului în 2009 la Romanian PR Award şi marele premiu al competiţiei European SABRE Awards în 2008 – Platinum for Best PR Program of the Year.

Gabriela spune că în drumul său spre succes s-a ghidat de cunoştinţe, dar şi de intuiţie: “Experienţa acumulată în cei peste 15 ani de muncă, cunoştinţele dobândite despre clientul sau produsul pentru care este respectiva idee şi, nu în ultimul rând, instinctul meu de bun comunicator m-au ghidat.”

Şi dacă tot soarta a legat-o de PR şi pe viitorul soţ tot prin meserie l-a cunoscut “Mi-am cunoscut soţul la un festival de publicitate, pentru că şi el lucreaza tot în comunicare. Cum anume a început povestea noastra este un secret rezervat prietenilor apropiaţi.” Ceea ce însă a destăinuit Gabriela este că şi pînă acum îşi adoră soţul, ca în primii ani de căsnicie şi este reciproc, iar relaţia durează fiindcă “muncesc” la ea “Cu mult efort conştient şi punând multă pasiune. Suntem firi entuziaste şi nu există loc de blazare în viaţa noastră – nici în cea de cuplu, nici în general.” Când vine vorba de calităţile pe care le admiră Gabriela într-un bărbat ea  spune “O, sunt atât de multe… Trebuie să fie un om entuziast şi vesel din fire, să mă susţină necondiţionat, să fie inteligent şi înţelept… şi aş putea continua. Le regăsesc pe toate în soţul meu.”

În vizita ei la Chişinău ea a vorbit foarte frumos despre echipa de fete cu care lucrează şi cu care se mîndreşte. A vorbit despre succes şi despre cele mai îndrezneţe proiecte de pînă acum. A spus că adoră călătoriile, in special cele din Asia de Sud Est(Thailanda, Singapore sau Bali).
Ceea ce insă mi-a plăcut cel mai mult este raspunsul matur al Gabrielei la întrebarea ” Cum faceţi faţă stereotipului că fiecare cuplu “trebuie” să aibă un copil cel puţin?”-“Să ai un copil este o decizie foarte personală a fiecărui cuplu şi nimeni nu poate hotărî când şi dacă este momentul în locul celor doi care formează cuplul.”

Distribuie articolul: