Pe Gabriel Nebunu, din Cahul, l-am cunoscut după participarea la showul „Moldova are Talent”. Avea doar 13 ani, atunci când a învățat perfect o piesă din repertoriul Zinaidei Julea și a cucerit u ea atenția juraților. A ajuns tocmai printre finaliști și, chiar dacă nu a luat marele premiu, a rămas cu el harul de a cânta și binedispune, dar și marea dorință de a studia muzica și jurnalismul. Da, Gabriel ne-a mărturisit că vrea să devină prezentator TV!

Pe Gabriel Nebunu, din Cahul, l-am cunoscut după participarea la showul „Moldova are Talent”.  Avea doar 13 ani, atunci când a învățat perfect o piesă din repertoriul Zinaidei Julea și a cucerit u ea atenția juraților. A ajuns tocmai printre finaliști și, chiar dacă nu a luat marele premiu, a rămas cu el harul de a cânta și binedispune, dar și marea dorință de a studia muzica și jurnalismul. Da, Gabriel ne-a mărturisit că vrea să devină prezentator TV!

Gabriel, povestește-ne despre familia ta. De unde îți tragi rădăcinile și cine sunt oamenii care te susțin?

Provin dintr-o familie modestă, tata fiind de meserie inginer, iar mama – soră gospodină. Mama lucrează la maternitatea din Cahul de la 18 ani. Rădăcina stejarului meu e născută în luna Paștelui și a copacilor infloriți, cea de aprilie, pe data de 20, anul rotunjit 2000. Provin chiar din sudul Basarabiei, orașul Cahul, chiar la periferiile acestuia. M-am născut lângă o pădure deasă, cu murmur de izvor, lângă vii și multe livezi. Acolo sunt oamenii care mă susțin mai mult, oamenii din familie. Mama mereu îmi urează drum bun, îmi dorește succes oriunde mă duc, la fel ca și tata, apropo – cel mai mare critic. Mă susțin foarte mult prietenii, dar nu cei care au aceeași vârstă ca și mine, dar acei de 25, 30, 35 de ani. Mi-a plăcut dintotdeauna să am prieteni mai mari decât mine, de la care pot învața ceva.

De la cine ai moștenit atâta talent?

Talentul, în general, vine de la Bunul Dumnezeu. Foarte simplu. Mămuca era amatoare a cântecului popular, iar bunelul – amator de acordeon (baian) pe atunci, dar și în prezent.

De când ai început să vezi că muzica este, pentru tine, mai mult decât o pasiune?

Am început a cânta acum 2 ani, cam pe la 13 anișori, am observat că îmi place ceea ce fac atunci când lumea m-a aplaudat mult după o ieșire secundară pe o mică scenă. Într-adevăr ador muzica populară. O ascult și fredonez peste tot unde mă aflu.

Intenționezi să faci și studii muzicale, atunci când vei mai crește?

Evident că studii în acest domeniu voi face, știu că e foarte greu, dar dacă o adori atât de mult și cu adevărat o iubești, ți se pare trecător, simplu și ferice. Dar vreau să studiez și domeniul jurnalismului. E la fel e un vis de-al meu. Viitorul doresc să mi-l petrec în capitală sau chiar în România.

Ce fel de muzică asculți și cine sunt cântăreții tăi favoriți?

Ascult și muzică ușoară, îmi place foarte mult. În general, prefer mai multe genuri, dar cel de bază este, evident, muzica populară. În primul rând, cea mai îndrăgită și iubită de mine cântăreață și artistă a poporului este doamna Zinaida Julea. Îmi doresc să o cunosc. Cu piesele sale câștig oriunde merg, iar lumea astfel mă îndrăgește. Îmi place mult Adriana Ochișanu, chiar foarte mult. Laura Lavric, din România, îmi place la fel de mult, este o cântăreață deosebită. Iar vizavi de interpreții de muzică populară, mă calmează muzica Larei Fabian, a lui Whitney Houston. Andra foarte mult îmi place, Cătălin Josan, de ce nu!?

Povestește-ne despre dragostea ta pentru muzica populară.

Dragostea pentru muzica populară a început cam pe la 11 ani, atunci când fusesem la o petrecere și, ascultând cum se cânta live, mă ungea pe suflet atât de fin, încât nu vă pot descrie în cuvinte, prea inedit și emoționant. M-a hipnotizat profund cu rădăcinile sale profunde. Da, a fost emoționat.

La Moldova are Talent ai făcut senzație cu prestația ta. Ce te-a învățat participarea la acest show? Vei mai participa?

Daaa, la Moldova are Talent eram mai mic. Eu mereu las spectatorul să decidă dacă i-a plăcut prestația mea sau nu, foarte multă lume m-a apreciat și mă apreciază datorită acestui show. Datorită lui am ajuns departe și tot datorită lui acord acest interviu. A fost o experiență vastă, inegalabilă și nemaipomenit de frumoasă. Am muncit, stând la repetiții de la amiază până noaptea târziu. Au fost clipe de neuitat, de la care am învățat foarte multe: să fiu curajos, neînfricat și foarte modest, să nu uit mereu de unde am plecat. Aș dori să mai particip, de ce nu!? Dar, în principiu, sunt foarte mulțumit pentru că am ajuns finalist. Este o vorbă: nemulțumitului, Dumnezeu îi ia darul.

Cu ce te vei ocupa în această vară?

Vara aceasta e foarte încărcată; așa și îmi place de fapt: să fiu prins în multe activități, dar cel mai important este că am fost ales pentru a juca într-un film din România: un vis de al meu. Vor urma foarte multe concerte, petreceri și numeroase festivaluri. Dar să nu uit că am de citit mult pentru școală, profa de limbă și literatura română, Alexandra Hanganu, mi-a dat mult de citit pentru vară.

Care e secretul bunei dispoziții și a energiei care te însoțește mereu?

Viața mă face să fiu așa, pentru că doar una avem să o trăim din plin și bucurie. Peste tot unde merg, spun întregii lumi: Dragii mei, nu trăiți cu gândul la ziua de mâine, dar cu sufletul și inima, gândiți-vă la ziua pe care ați petrecut-o azi, alături de oameni deosebiți și nu contează în ce situație ne aflăm. Această energie pozitivă vine de sus, dar oricum îmi place să fiu vesel, să înveselesc lumea indiferent de situație. Îmi pare foarte bine când mulțimii de spectatori, telespectatori, îi place ceea ce fac și cum o fac, pentru asta le mulțumesc foarte mult.

Ai un vis măreț, pe care vrei să-l realizezi? Care este acesta?

În general am multe vise, dar în primul rând, vreau să fiu sănătos. Am învățat că fără sănătate, nu poți face absolut nimic și nu contează câți bani ai, sau cât aur, sau ce mașină sau în ce casă locuiești. Îmi doresc să ajung un om de televiziune, în general un artist internațional de muzică populară, cunoscut în lumea întreagă, să muncesc ca și prezentator sau gazda unei emisiuni într-o televiziune, să particip la multe, multe activități și să fiu implicat în multe proiecte.

Îți mulțumim pentru acest interviu, Gabriel. Mult succes!

Mulțumesc, Ea.md, pentru acest interviu. Doamne ajută și un car de realizări frumoase. Tot respectul, toate bune. Cu drag, Gabriel Nebunu.

Foto: AcasăTV, Arhiva Personală

Distribuie articolul: