Pe Gabriel Nebunu îl cunoașteți în special după participarea sa la showul „Moldova are Talent”. Pe atunci, avea 13 ani, însă carisma și glasul său inconfundabil au rămas întipărite în inimile multor oameni. Acum, are 15 ani și e mândru și fericit să vorbească despre localitatea din raionul Cahul, din care vine. Gabriel se întoarce, astăzi, de la un prestigios concurs internațional de muzică pentru copii și adolescenți, care a avut loc la Sibiu. Bagajul i-a devenit mai greu, pentru că în el se află un trofeu și un premiu important, pe care le-a câștigat.

„Dragii mei, mă întorc acasă cu Marele Trofeu de Excelență și premiul II al festivalului internațional HERMANSTADFEST (un concurs foarte serios) din Sibiu! Mulțumesc Bunului Dumnezeu! Am înființat atâtea relații de prietenie! Mulțumesc doamnei Inna Bobeica! Mulțumesc, Sibiu!!!”, a comunicat Gabriel astăzi, pe contul său de pe o rețea de socializare. Adolescentul a abordat genul „interpretare ade muzică populară tradițională”, categoria „muzică populară tradițională” și a ținut să distribuie pe internet și o fotografie cu dovada foto a trofelului pe care l-a ridicat.

11659320_1657102997859283_1350570325727802514_n

Festivalul Internațional de Muzică pentru copii și adolescenți „Hermannstadtfest”, aflat la a treia ediție, este un regal muzical anual de o înaltă ținută artistică, reunind mici artiști din țară și străinătate – soliști de muzică ușoară, populară și muzică clasică. Concursul s-a desfășurat în perioada 26-28 iunie, la Sibiu, fiind organizat de Asociația Domy Music Star, în colaborare cu Asociația David Petrovici pentru copii și Palatul Copiilor Sibiu. Din juriu, au făcut parte compozitori, realizatori radio-tv, interpreți consacrați, ziariști, profesori de specialitate, precum și reprezentanți ai organizatorilor. Festivalul are drept scop promovarea calităților vocale, artistice și creativ-muzicale ale tuturor artiștilor care urcă pe scenă.

11148502_1656634847906098_1351051054197364781_n

Într-un interviu acordat recent pentru EA.md, Gabriel Nebunu mărturisea: „Dragostea pentru muzica populară a început cam pe la 11 ani, atunci când fusesem la o petrecere și, ascultând cum se cânta live, mă ungea pe suflet atât de fin, încât nu vă pot descrie în cuvinte, prea inedit și emoționant.

Vara aceasta e foarte încărcată; așa și îmi place de fapt: să fiu prins în multe activități, dar cel mai important este că am fost ales pentru a juca într-un film din România: un vis de al meu. Vor urma foarte multe concerte, petreceri și numeroase festivaluri. Dar să nu uit că am de citit mult pentru școală, profa de limbă și literatura română, Alexandra Hanganu, mi-a dat mult de citit pentru vară.”

Citește AICI interviul integral cu Gabriel Nebunu.

Foto: facebook