Anual, tot mai muți moldoveni își părăsesc patria. Și asta pentru că din lipsa unui loc de muncă nu pot fi asigurați cu un viitor decent. Aceștia lasă în urmă sate pustii, părinți și bunici bolnavi, iar drama persoanelor abandonate este cu atât mai mare cu cât ei sunt văzuți drept o povară pentru societate. Astăzi, bătrânețea a ajuns să fie asociată cu boală, neputință, dependență și cheltuieli în plus.

Din anul 1999, Fundația de Binefacere Caritas Moldova acordă asistență medical- socială calificată la domiciliu, persoanelor cu dezabilități, bolnavilor incurabili, bătrânilor cu surse minime de existență din mai multe orașe ale Republicii Moldova.

Serviciul activează în bazaa unei acreditări eliberate de consiliul Național de Acreditare și Evaluare în Medicină. În baza unui contract, fiecare beneficiar primește un examen medical, vizite la domiciul, dar și medicamente, produse alimentare și igienice. După necesitate, pacienții țintuiți la pat sunt asigurați cu obiecte necesare pentru a le facilita existența.

caritas_1

Doar în anul 2015, asistentele medicate „Caritas Moldova” au efectuat circa 18000 vizite la domiciliu, iar 416 pacienți au fost deserviți. Acest număr, însă constituie doar 50% din totalul necesităților. Din cauza lipsei surselor financiare suficiente, fundația vine cu un apel la societate pentru a ajuta această campanie:

  • Tu poți ameliora durerea! Ajută-ne să asigurăm acestor persoane abandonate servicii calificate de îngrijire și asistență medicală la domiciliu, pachete alimentare, vizite la domiciliu pentru comunicare și ajutor în menaj, de care au nevoie dar nu și le pot permite.
  • Împreună putem schimba destinul unei persoane singuratice, căreia problemele de sănătate nu îi permit să iasă din casă și să-i oferim acces la o viață decentă și demnă.

Poți dona pe:

https://guvern24.md/projects/ajutor-persoanelor- in-etate/

http://caritas.md/cum-ne- poti-ajuta/doneaza- bani/

Fundația de Binefacere Caritas Moldova – Dragoste, Atenție, Grijă
stradela Sfântul Andrei 7, MD-2004 Chișinău Tel/ fax: +373 22 29 31  56

Email: secretariat@caritas.md www.caritas.md

https://www.facebook.com/caritas.md/