Învățarea distractivă a alfabetului este mai accesibilă ca oricând! O echipă din Republica Moldova a realizat o aplicație inedită, care vine în ajutor părinților moderni, dar și copiilor de vârstă preșcolară. FunABC este o aplicație interactivă, care are ca scop învăţarea literelor alfabetului românesc într-un mod jucăuș, interactiv, interesant şi rapid.

Aplicația Fun ABC implică mai mulți analizatori. Spre exemplu, copiii pot fi instruiți despre cum arată o girafă, cum aceasta își ronțăie mâncarea și vor putea face click pe acest animal. Atingerea girafei va provoca rostirea cuvântului [girafă] şi pronunţia literei [G]. 

Fiecare literă şi cuvânt este rostit clar şi are un corespondent animal, ce este redat prin sunet şi imagine. Copilul va reţine ce literă corespunde animalului şi cum se rosteşte. Prin urmare, aplicaţia FunABC predă literele alfabetului românesc printr-o simplă apăsare a ecranului telefonului mobil sau al tabletei.

Reacţia copiilor vis-a-vis de aceste animăluţe haiose este de-a dreptul uimitoare. Animalele sunt redate asemănător celor din benzile desenate, având culori vii şi blânde.

Aplicaţia posedă un meniu funcţional cu sunete reale, împrumutate din lumea animală. Listarea paginilor se face prin intermediul butoanelor stânga-dreapta. Aceastea ajută la listarea literelor în ordine alfabetică. Dacă se doreşte o listare întâmplătoare a literelor, se utilizează meniul din partea de sus a paginii.

FunABC este destinată copiilor mici cu vârsta cuprinsă între 2 și 5 ani. Ea poate fi descărcată pe dispozitive cu sistem de operare Android începând cu versiunea 4.0.

Aplicația poate fi descărcată gratuit, pe tabletă sau telefon cu Android 4.0, AICI.

 

Distribuie articolul: