Despre cosmeticele naturale circulă o mulțime de controverse: dacă unii sunt siguri că în ea nu este nimic deosebit, alții o consideră o adevărată descoperire. În ce privește această întrebare, aflăm mituri și adevăruri despre produsele organice.

 Niciun animal nu a avut de suferit

Cosmeticele din ingrediente naturale sunt ineficiente
ESTE UN MIT. Pur și simplu, brandurile de cosmetice bio sunt mai puțin reclamate și pun accent anume pe lipsa produselor chimice și protejarea naturii. Multe ingrediente naturale sunt folosite pentru a trata acneea, ridurile și, în general, îmbunătățesc starea pielii nu mai rău decât cele tradiționale.

Iubitorii de texturi și arome vor fi dezamăgiți de produsele organice
ESTE UN MIT. Da, texturile și mirosurile cosmeticii organice într-adevăr pot fi diferite – mult mai naturale, dar nu mai puțin plăcute. Nu trebuie de uitat că produsele ecologice sunt fabricate având anumite limite: fără silicon, emulgatori sau arome chimice.

Cosmeticele organice nu sunt 100% sigure și pot provoca alergii
E ADEVĂRAT. Cosmeticele fără substanțe sintetice conțin, de asemenea, potențiali alergeni. Datorită faptului că extractele de plante pot provoca iritații și alergii, unele femei nu cumpără produse ecologice pentru față, oprindu-se doar la produse pentru corp și păr. Cea mai bună opțiune – întotdeauna să testați produsele pe piele și să cumpărați mărci organice dovedite în locații verificate, deoarece nu toate țările au elaborată această politică de a marca cu eticheta „organic”.

Citește și: Talent și pasiune. Vloggherița și make-up artista Elena Borta iese din tiparele machiajului clasic: „Îmi place să mă evidențiez prin creativitate”