Pe lângă faptul că posedă proprietăți anti-cancerigene deosebite, fructele și legumele de culoare portocalie înlocuiesc, cu ușurință, orice medicament pentru diabet zaharat, tensiune arterială sau afecțiuni ale ochilor. Descoperă acum beneficiile miraculoase ale acestor bijuterii ale naturii, care se află aproape mereu la îndemâna noastră!

Cătina Albă

Aceste pomușoare acrișoare se mai numesc ”elixirul tinereții și sănătății”. Asta, deoarece, compozițional, cătina albă depășește cantitatea de nutrienți benefici, din orice alt fruct. Aceste pomușoare reduc efectul toxic al antibioticelor, stimulează metabolismul, scot din organism colesterolul rău și opresc arteroscleroza.

Caisele Uscate

S-ar părea că fructele de cais, uscate, sunt mai benefice, pentru organism, decât cele proaspete. Caisele uscate conțin o doză mare de beta-caroten, care este esențial pentru sănătatea ochilor. Totodată, caisele uscate sunt capabile de a ne feri organismul de infecții, ajutându-l să capete o imunitate de fier.

Porumbul

Aceaste semințe, din familia gramineelor, împiedică dezvoltarea diabetului zaharat și a bolilor de inimă, având și efecte de normalizare a tensiunii arteriale. Datorită conținutului mare de firbe, semnițele de porumb ajută la tratarea bolilor gastrice și a hemoroizilor.

Perele

Atunci când coaja acestor fructe capătă culoare galbenă-oranj, perele sunt numai bune pentru persoanele care au probleme cu tensiunea arterială ridicată. Cantitatea de oxidanți care se găsește în interiorul perelor, este benefică pentru prevenirea atacurilor cerebrale. Datorită vitaminei C și cuprului, perele sunt perfecte și pentru prevenirea tumorilor.

Papaya

Cele mai recunoscute proprietăți ale acestui fruct exotic țin de reglarea problemelor legate de sistemul circulator, dar și de reducerea riscului de apariție a formațiunilor canceroase. Fructul de papaya mai este perfect și pentru persoanele care vor să-și trateze diabetul zaharat, dar și problemele legate de kilogramele în plus. Sucul și pulpa acestui fruct mai este folositor și pentru inflamațiile și arsurile din organism.

Physalis

Aceste fructe, care amintesc pomușoarele sălbatice, conțin foarte mulți carbohidrați, dar și o cantitate impresionantă de fructoză, glucoză și alte subtanțe active din punct de vedere biologic. Fructele de Physalis pot înlocui toate pastilele cu vitamine, care se vând în farmacii. Proprietățile lor antiseptice și antiinflamatoare, reduc durerea din organism și sporesc capacitatea de coagulare a sângelui.

Persimmonele

O persimmonă, pau-pau, kaki sau hurma, cum mai este numită, conține de două ori mai multe fibre, decât un măr. Conține potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor și vitamine precum A, C și P – răspunzătoare pentru rezistența vaselor de sânge. În medicina populară, fructele de hurma sunt utilizate pentru tratamentul bolilor gastrice. De asemenea, acest fruct mai este recunoscut și pentru lupta contra cancerului și litiazelor (pietrelor) din organism.

Portocalele

Într-o singură portocală, se conține doza zilnică recomandată de vitamina C. Acest fruct exotic este, de asemenea, capabil de a opri procesele inflamatorii din organism, de a ne apăra de bolile cardiace și cele oncologice. Important! Este benefică nu doar pulpa acestui fruct dulce, ci și pielița albă, cu care aceasta este învelită: conține bioflanoide și alte substanțe care luptă cu celulele canceroase.

Dovleacul

”Regele oricărei grădini” este nu doar gustos, ci și lecuitor. Pe lângă faptul că este foarte bun pentru femeile care vor să slăbească, dovleacul conține și mult beta-caroten, întărește rezistența organismului împotriva virusurilor, îmbunătățește vederea, activitatea stomacului și chiar a prostatei. Dovleacul este recunoscut, la fel ca și celelalte fructe oranj, de altfel, pentru proprietățile sale anti-cancerigene. Nu ezita să-l consumi regulat!

 Foto: www.kuleuven-kulak.be, www.saidaonline.com, www.alexmazilu.ro, www.photo-dictionary.com, www.healthyfoodhouse.com, de.academic.ru, www.fanpop.com, nonamefood.blogspot.com