Gwennela Mercier Nica este o franțuzoaică de origine care s-a ambiționat să aducă tendințele vestimentare pariziene în Republica Moldova. Până și denumirea brandului tot în franceză este, iar designerul Cocsinelle este încântată de deschiderea și sociabilitatea moldovenilor. Un scurt interviu cu Gwennela Mercier Nica despre noua lor colecție și investiția în țara noastră la prezentarea de la Moldova Fashion Days.

Sunt deja câțiva ani de când sunteți aici cu o afacere?
Într-adevăr, a, început totul încă în 2013, cu ideea, ca la finele anului 2014, începutul lui 2015 să deschidem deja magazinul.
Cum este să lucrezi cu moldovenii?
Sunt și avantaje, dar și dezavantaje. Avantajele sunt că este ușor să comunici cu oamenii, să îi găsești – sunt foarte sociabili. Moldovenii au problema de a spune „NU”. Deci ei zic „DA”, însă acel da este de fapt un NU, ceea ce poate crea anumite neînțelegeri.
Povestiți-ne despre colecția prezentată astăzi?
În seara aceasta am prezentat două colecții: una dintre ele se numește „Matrioșca”. Este inspirată din Europa de Est, din celebra păpușică rusească. Este o colecție pentru toate zilele și e destinată mămicilor și fiicelor. Este foarte colorată, precum ați observat, confortabilă și, pot spune, casual-chic.
Cea de-a doua se intitulează „Moulin Rouge”, inspirată din viața pariziană, Cabaretul „Moulin Rouge” – este o colecție destinată seratelor, sărbătorilor, drăguță, din stofe nobile. Este foarte feminină și, în deosebi, pentru seară.
 Cum ați decis să investiți în țara noastră?
Este o oportunitate pentru mine să deschid o afacere în Republica Moldova – este un lucru pe care nu l-aș fi reușit în Franța. Acolo mi-ar fi trebuit mult mai multe investiții pentru a crea un brand nou – în Moldova este mult mai simplu.
De ce atunci ați ales Moldova?
Soțul meu este moldovean de origine, deci e natural cumva de ce am ales anume această țară. În plus, corespunde și cu tendințele economice, pentru că aici industria textilă este dezvoltată.
Ați învățat deja româna?
Am cumpărat un manual, însă nu prea am timp să îl studiez. Învăț însă limba, discutând cu oamenii.
Mult succes!