Pe 31 decembrie, familia prezidențială americană a făcut o trecere în revistă a celor mai memorabile momente din 2015, imortalizate de către fotograful Pete Souza. Angajatul Casei Albe l-a surprins pe Barack Obama într-o serie întreagă de momente surprinzătoate atât la serviciu, cât și în timpul său liber, în compania fiicelor și a soției. Ce fotografii a selectat Souza, din colecția ultimelor 12 luni, aflați mai jos.

Despre galeria de fotografii cu cele mai memorabile momente ale președintelui american, în 2015, fotograful Pete Souza mărturisește:

„Sunt încântat să prezint această galerie pentru al șaptelea an consecutiv.

Fiecare fotografie realizată fie de mine, fie de un alt fotograf de la Casa Albă, din echipa mea, este însoțită de observațiile mele personale, în care ofer contexte suplimentare, pentru a dovedi prin ce a fost deosebită pentru mine.

Editarea fotografiilor, mai ales pentru un astfel de proiect, este subiectivă și personală. Eu nu doar că am identificat momente istorice importante, petrecute în 2015. I-am surprins pe soții Obama într-o atmosferă personală. Am inclus, de asemenea, mai multe fotografii care își merită locul pentru calitățile lor fotografice, inclusiv lumina și compoziția. Și da, am inclus câteva fotografii ale președintelui cu Ella Rhodes, pentru că ea cu siguranță a oferit cel mai bun subiect al anului.

Sper să vă bucurați de această galerie. Aștept cu nerăbdare să fac același lucru anul viitor”, spune Pete Souza, în mesajul său virtual.

Foto-jurnalistul american Pete Souza s-a născut în 1954 și muncește la Casa Albă de la investirea lui Barack Obama în calitate de președinte.

În noiembrie 2016, în Statele Unite ale Americii vor avea loc alegeri generale.

 

Foto: The White House/Pete Souza