Nașterea este însoțită de un impact major asupra corpului fiecărei femei, astfel că puține dintre noi se mai pot lăuda cu forme perfecte, după ce au dat naștere unui copil, fie și prin cezariană. Fotograful american Jade Beall, originar din Arizona, a lansat un proiect fotografic, numit ”Bodies of Mothers” (”Corpurile Mamelor”), dorind să arate, prin fotografiile sale, cât de minunat este să fii mamă, indiferent de schimbările care au loc în corp.

80 de femei s-au oferit să pozeze semi-nud și să-și mărturisească poveștile în proiectul fotografic al americancei pasionate de fotografie.

Multe femei mărturisesc că pielea de pe abdomen li s-a schimbat oribil de mult, iar de vergeturi au scăpat abia după o perioadă mare de timp. Abia atunci, după ce nu mai aveau vergeturi, realizau cât de frumoase sunt, indiferent de ceea ce vrea natura.

Proiectul lui Jade s-a născut din cel mai frumos eveniment din viața ei: acela în care a dat naștere unui copil. Aceasta a suferit numeroase complicații în timpul nașterii și a avut nevoie de intervenții chirurgicale serioase, care i-au schimbat mult înfățișarea.

După ce a născut, Jade și-a subestimat atât de mult corpul, încât avea nevoie și de poveștile altor femei, ca să poată depăși starea de delăsare sufletească și fizică, prin care trecea. Acest proiect a fost rodul tututor obsesiilor de a pierde în greutate și de a lupta cu o înfățișare la care nu s-a așteptat niciodată.

După ce a postat pe Internet un autoportret prin care arăta procesul de alăptare a fiului său, acesta a devenit viral și a făcut înconjurul lumii.

Nici mass-media nu a rămas indiferentă față de proiectul ”Bodies of Mothers”. Din contra, a încurajat-o să realizeze fotografii ale femeilor care au trecut prin experiența nașterii, pentru a arăta că femeile care au născut arată perfect, idiferent de orice. În plus, și-a dorit să arate aspectul relal și natural al femeilor care trec prin chinurile nașterii, arătând că ceea ce vedem pe coperțile revistelor este departe de realitate.

Jade Beall încurajează mamele din viitoarele generații să se iubească așa cum sunt, indiferent de felul în care arată corpul lor!

 

Sursă foto: Jade Beall, Facebook.com

Distribuie articolul: