În Milano a avut loc cel mai tare show de modă, unde au fost prezentate colecțiile de toamnă-iarna pentru 2012-2013, semnate de cele mai mari case de modă din lume. Printre creatori sau regasit Roberto Cavalli, casa de modă Versace, Moschino, Salvatore Feragamo și mulți alții.

Este prima dată când designerii propun așa varietate largă de stiluri vestimentare și tipuri de materiale. În colecții s-au regăsit atât țesături din catifea, mătase, dantelă, piele, latex, dar și diverse tipuri de blănuri. Majoritatea au optat pentru stilul eclectic, asortând într-o combinație îndrăzneață cele mai populare stiluri cunoscute vreodată. De la „militari” la „elegant” și de la influențe în stil „country”, „vintage” sau „retro”, la modele clasice și culori eclectice.

Pentru tendințele toamnă-iarnă designerii propun imprimeuri în stil „safari”, caracterizate de printul cu imitație din piele tip leopard, crocodil sau șarpe, prezente atât în vestimenție, cât și la accesorii. Totodată, se regăsesc imprimeurile geometrice și cele inspirate din natură.

Unul dintre cei mai apreciați designeri ai lumii, Roberto Cavali, a prezentat o colecție unde s-au regăsit influențe și printuri inspirate din natură, cu motive floristice stilizate, dar și animalice. Prezentarea a fost încheiată de renumitul model Naomi Campbell.

Donatella Versace chiar dacă pentru anul 2012-2013 a creat câteva colecții, la Săptămâna modei din Milano, s-a prezentat cu o colecție cu influențe gotice. Modele au purtat un machiaj foarte expresiv, dar și ținute vestimentare caracterizate de siluete ajustate, cu forme clar definite. Noutatea colecției a fascinat prin combinația culorilor îndrăznețe de galben, corai, dar și cele în tonuri de gri metalic cobinate cu nuanțe sobre, de negru și albastru intens, precum și simboluri în stil „gotic”. Donatella a propus și rochii realizate din paiete, de diverse dimensiuni și forme, dar în culori calme fără accente tari.

Casa de modă „Moschino” a „șocat” cu o apariție spectaculoasă de articole vestimentare exterioare inspirate din stilul „militari” caracterizat de paltoane cu epoleți și aplicații cu două rânduri de nasturi, dar într-o combinație îndrăzneață, asortate cu pălării voluminoase în stil coutry. În această colecție s-au regăsit și motive geometrice, toate combinate și readuse într-o formă nouă, modernistă.

Stilul „militari” a fost regăsit și în colecția designerului Salvatore Feragamo, caracterizate de pantoane și trenciuri cu gulere „Revere”, foarte expresive, dar și nasturii plasați pe ambele părți, elemente inspirate de la ținuta soldaților și readusă într-o formă nouă. Creatorul a asortata materiale greoaie, cu țesături fluide și foarte vaporoase. Astfel, a combinat expresivitatea și puterea cu feminitatea și finețea.

Alberta Ferretti a fascinat publicul cu o colecție în stil clasic elegant foarte feminină, care cuprinde piese vestimentare foarte romantice, realizate din mătase și dantelă. Designerul propune în colecție combinații vestimentare „unicolor”, de diverse nuanțe . Așă că puteți opta cu încredere pentru ținute de aceași culoare din cap până-n picioare. Dar, ca să scăpați de monotonie, încercați să adaugați măcar un accesoriu în contrast, ca să sustrageți atenția de la pata de culoare. Sau cel puțin asortați piese vestimentare din țăsături diferite ca textură, sau cele cu suprafețe mate combinate cu cele lucioase.

O colecție contrastă, plină de culoare și energie, a fost prezentată de Blumarine. Culori țipătoare pentru cele mai îndrăznețe fashioniste, de galben și corai, dar și nuanțe de gri metalic, negru și nude.

Prada ne-a surprins cu o colecție foarte originală, bazată pe croieli minimaliste, iar printul figurilor geometrice au creat combinații și iluzii spectaculoase.

Dolce & Gabanna a prezentat câteva colecții cu influențe retro și nu numai. Colecțiile lui Dean & Dan au fost cele mai bine accesorizate. Cu bijuterii voluminoase, foarte expresive. Este o colecție din 2012, dar prezentată la un alt show de modă.

 

 

Acum privește, analizează și învață din video cum să fii în vogă în lunile reci de toamnă-iarnă ale anului 2012-2013.

Distribuie articolul: