Acum câțiva ani artistul Vasile Vornicescu avea totul: familie, carieră şi succes. Acum este boschetar – strada i-a devenit casă, iar tomberoanele – sursă de hrană. Îi plăcea să cânte la saxofon, a fost mulţi ani administratorul Filarmonicii Naţionale şi a organizat concerte în toată ţara pentru artişti consacraţi din republică. Acum își așteaptă rudele la Centrul de triere din capitală.

Vasile Vornicescu are 58 de ani şi o poveste de viaţă impresionantă. I-a dedicat Filarmonicii aproape un deceniu din viaţă, dar din motive despre care nu vrea să vorbească, a decis să renunţe la domeniul ce l-a consacrat. În aceeaşi perioadă, soţia l-a părăsit şi a plecat în Rusia împreună cu singura lor fiică, Natalia. Astfel că, de la glorie – la prăbuşire totală nu a fost decât un pas. În prezent, artistul se află de Centrul de Triere din capitală.

 

În condiţiile în care, spune Vasile Vornicescu, artiştii nu au sprijinul necesar din partea statului, el visează să se reabiliteze şi să revină pe scenă peste hotarele ţării. Colegii de breaslă şi artiştii alături de care a mers în turnee prin toate raioanele ţării şi-l amintesc pe Vasile Vornicescu ca pe o fiinţă talentată şi dedicată muncii. Oamenii de artă regretă că un artist de o asemenea valoare, a ajuns să doarmă prin parcări şi să cerşească o bucată de pâine.

Sursa: JurnalTV.md

Distribuie articolul: