După 22 de anide existență, formația Trigon s-a reunit în fosta componeță într-un concert susținut în cadrul Festivalului Mărțișor. Spectacolul a adunat admiratori ai jazz-ului veritabil și o invitată specială. Membrii fosmației au mărturisit emoțiile trăite imediat după concert.

„Schimbări au fost multe, idei au fost multe, am ținut mereu să ne axăm pe acel folclor care este mai aproape de suflet și să ne exprimăm această libertate care se numește Jazz”, a declarat Anatol Ștefăneț, liderul formației. „În Trigon m-am lansat, am stat la baza formației, care m-a format și pe mine”, a spus Valy Boghean pentru MuzTV.

Nadin Trohin, fosta solistă Millenium a fost invitata specială a trupei, care a colorat vocal piesele în stil jazz ale trupei. „Aducem omagiul Mariei Tănase, pentru anul 2013 când s-au împlinit 200 de ani de la nașterea interpretei. Trigon continuă să aibă acel specific tradițional românesc”, a declarat Nadin.

 

Interpreta a fost alesă pentru felul frumos în care se joacă cu formele simple de folclor, potrivit liderului formației. Acesta a explicat sursei citate cum reușește Trigon să se mențină în preferințele iubitorilor de jazz:„Dacă ai dispărut din vizorul spectatorului, ai marea șansă ca acesta să te uite”, a mai specificat Anatol Ștefăneț.

Distribuie articolul: