Un nou clasament marca Forbes, care a “cântărit” și “măsurat” portmoneele vedetelor, de această dată a celor din din Rusia. Revista a prezentat un top 50 cu cele mai bogate celebrități. Locul în clasament a fost asigurat de trei criterii: venitul anual, atenția din partea presei și interesul provocat utilizatorilor de internet.
Iată vedetele care au intrat în top 10 cele mai bogate celebrități, potrivit Forbes:
Liderul clasamentului este cântărețul Stas Mihailov, în vârstă de 43 de ani. Artistul, originar din orașul Soci, ar fi trebuit să meargă pe urmele tatălui și să devină aviator, dar intuiția, a acum deja Artistului Emerit al Rusiei, a omului de încredere a președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, nu l-a înșelat, atunci când i-a dictat să opteze pentru sfera culturală.
Venit: 21 milioane $ pe an
Căutări pe Yandex: 12,18 milioane
Articole în presa scrisă: 478

Locul doi din acest clasament a revenit jucătoarei de tenis, Maria Șarapova, în vârstă de 25 ani. Aceasta e originară din Sibiri. Pentru prima dată a câștigat “Grand Slam Tournaments” la vârsta de doar 17 ani, iar peste un an, devenise “Racheta de tenis„ a lumii. Veniturile ei din cariera dedicată tenisului sunt de peste 21 milioane $ (al șaptelea rezultat din istoria tenisului feminin), iar din publicitate – peste 20 milioane $ pe an.
Venit: peste 26 milioane $ pe an
Căutări pe Yandex: 0,87 milioane
Articole în presa scrisă: 279

Pe ce-a de-a treia poziție s-a situat Primadona estradei rusești – Alla Pugaciova, de 63 de ani. În mare parte aceasta și-a adunat veniturile în baza talentului său, pentru că în business nu prea a avut succes, iar drept dovadă sunt proiectele eșuate precum:parfumul “Alla”, cipsuri “AB” sau “Radio Alla”.Totuși în pofida plecării din scenă din 2009, Alla Pugaciova de-a lungul carierei sale a acumulat o avere pe care poate trăi pentru tot restul vieții în lux, ba mai mult aceasta continuă să ocupe locuri de frunte în clasamentele Forbes.
Venit: 8,3 milioane dolari pe an
Căutări pe Yandex: 7,19 milioane
Articole în presa scrisă: 1690

Artistul Emerit al Ucrainei și Rusiei – Filip Kirkorov, a rămas în urmă de fosta sa soție, cu câteva milioane de dolari. Dar cu un asemenea grafic pentru concerte ca al său, condimentate cu show-uri incendiare, cântărețul de 43 de ani, are toate șansele să o întreacă pe Primadona estradei rusești.
Venit: 8 milioane $ pe an
Căutări pe Yandex: 8,33 milioane
Articole din presa scrisă: 1597

Sportivul rus recunoscut în toată lumea – Alexandr Ovecikin, ocupă locul 5 în clasamentul celor mai bogate celebrități rusești. El este fiul unui fotbalist și a unei duble Campioane Olimpice, a devenit probabil unul dintre cei mai recunoscuți hockeiști din lume. Ovecikin a fost de două ori numit cel mai de preț jucător al “The National Hockey League”, tot de două ori – campion mondial la hockey, iar când avea vârsta de doar 13 ani, contractul său semnat cu “Washington Capitals” a devenit cel mai scump din istorie, valorând 124 milioane $.
Venit: 15 milioane $ pe an
Căutări pe Yandex: 0,53 milioane
Articole în presa scrisă: 467
Abonați pe Tweeter: 400 000

Grigorii Leps, care de curând și-a sărbătorit cel de-al 50-lea jubileu, cu mult fast, a ocupat poziția cu numărul 6 al clasamentului. Cântărețul a cucerit Moscova, venind din Soci, abia la vârsta de 30 de ani, dar în acești 20 de ani a devenit un adevărat etalon, atât pentru artiști, cât și pentru fanii săi. În Moscova chiar există un restaurant care a deschis în cinstea lui un Karaoke- bar “Leps Bar”.
Venit: 12 milioane $ pe an
Căutări pe Yandex: 7,71 milioane
Articloe în presa scrisă: 316

Ksenia Sobceak, deși e jertfă a mai multor conflicte, atât culturale, cât și politice, dar și a glumelor jignitoare, totuși a intrat în top 10 cele mai bogate celebrități a Rusiei, clasându-se pe locul 7. Nu se știe dacă Forbes a luat în calcul milionul confiscat în urma scandalului politic, cu el sau fără, venitul vedetei nu e deloc mic. Pe lângă veniturile ce i le aduce postura de prezentatoare tv, Sobceak mai deține 0,1% din acțiunile “Evroseti”, restaurantul “Tverbuli” și cafeneaua “Bublic”, dar și carisma fiicei primului primar din Sankt- Petersburg. Tot odată aceasta nu lipsește de la evenimentele mondene.
Venit: 2,4 milioane $ pe an
Căutări pe Yandex: 4, 17 milioane
Articole în presa scrisă: 1693

Regizorul Nikita Mihalcov, în vârstă de 67 de ani s-a clasat pe locul 8 al reiting-ului Forbes. Regizorul este laureatul premiului “Oscar”, directorul Uniunii Cineaștilor din Rusia, reprezentantul conducerii companiei “Studia Trită”, membrul consiliului directorilor al băncii “Vozrojdenie” și deținătorul a 28 funcții de stat, pe lângă toate acestea Nikita Mihalkov mai reușește să regizeze și unele dintre cele mai bune filme rusești, dar să și dețină un video blog ” Besogon TV”.
Venit: 2,7 milioane $
Căutări pe Yandex: 0,7 milioane
Articole în presa scrisă: 1681

În timp ce pe cântărețul rus – Dima Bilan (Viktor Belan), unii îl iubesc, alții îl displac, iar alții îl urăsc, cântărețul și sex- simbolul în vârstă de 30 de ani, a reușit să-și agonisească o avere frumușică și să se situeze pe poziția a 9-a a clasamentului celor mai bogate celebrități rusești. Bilan a participat de două ori la concursul internațional “Eurovision”, ca în 2006 să ocupe locul II, iar în 2008 să se revanșeze ocupând prima poziție, acum acesta declară că nu s-ar împotrivi să reprezinte Rusia și pentru a treia oară la acest concurs.
Venit: 5,2 milioane $ pe an
Căutări pe Yandex: 6,2 milioane
Articole în presa scrisă: 729

Top 10 cele mai bogate vedete din Rusia, potrivit Forbes, este încheiat de “Vocea de Aur” a Rusiei, Nikolai Baskov, în vârstă de 35 de ani. Probabil, capitalul său a fost afectat de închiderea clubului “Samîi Ruskii Baskov Club”, în primăvara anului 2012, deschis în toamna lui 2011. Activitatea clubului a fost sistată în urma omorului a art directorului acestuia – Rahman Mahmudov.
Venit: 6,4 milioane $ pe an
Căutări pe Yandex: 2,33 milioane
Articole în presa scrisă: 850

Distribuie articolul: