Food – bloggerița Valeria Țurcan a vorbit cu drag despre mama sa și despre cele mai de preț sfaturi pe care i le-a oferit. Datorită ei, Valeria a devenit mai puternică și mai echilibrată în deciziile pe care le ia. Mai mult decât atât, îi este enorm de recunoscătoare pentru aportul, sprijinul și vorbele care au încurajat-o mereu.

„Mama mea… este o ființă puternică ce le poate îndura pe toate. Ea mereu m-a învățat să merg înainte și nicidecum înapoi. Mereu s-a gândit cum să îmi dea tot ce e mai bun atât pe plan educațional cât și spiritual. Când eram în clasele primare, rămânea până mai târziu și îmi completa agenda sau îmi făcea desenele pentru a doua zi. Mereu a încercat să mă țină la depărtare de probleme, durere și lucruri negative. Mama mereu a luptat ca eu cu tata să avem o relație apropiată ceea ce a și obținut, pentru că la etapa actuală avem o legătură strânsă cu tata, ea spunea că „Fetița la mamă oricum se trage, dar cu tata mai greu se formează o legătură puternică”, crede mama mea.

Ca orice copil aș spune că mama mea le poate face pe toate. Se pricepe la gătit, la calaculat și este foarte ingenioasă. De asemenea îmi place la ea că vrea și învață să fie în pas cu timpul.

Cel mai important sfat… Mereu îmi spunea să fiu o fire puternică, să nu mă las niciodată bătută și să fiu sinceră. Ea este cea care îmi spune durerosul adevăr și știu că nu îl spune cu vreun rău.

Gătim împreună adesea…

Câteodată îmi place să îmi amintesc de copilărie și mama mă alintă, mă sărută. Dar una din ocupațiile ei îndrăgite este gătitul, îmi place să o urmăresc atunci când prepara ceva nou. Facem shopping împreună, ceea ce devine câteodată o luptă de contraziceri, dar până la urmă una din noi cedează (cel mai des ea) și suntem fericite.

Am „moștenit” multe de la EA

Mama m-a învățat să fiu darnică și să îi respect pe alții. Cu toate că ea este mai impulsivă dar mereu a știut să facă oamenii să se simtă speciali prin a le face câte un cadou. Asta am moștenit de la ea: să fiu darnică, câteodată sunt prea darnică și Max, logodnicul meu, îmi spune: „Tu ție nu ai reușit să îți cumperi nimic dar deja ai cumpărat cadouri pentru toți prietenii tăi”.

Datorită faptului că părinții mei m-au crescut într-o familie iubitoare eu am devenit ceea ce sunt azi. Mama mereu a fost pasionată de frumos și iată că astăzi, deja eu, îl combin cu gătitul. Datorită ei am devenit mai puternică și știu ce vreau de la viață. De multe ori revăd în mine caracterul mamei și încerc să înțeleg dacă acele calități mi se potrivesc sau nu. Mama este ființa care a avut cel mai mare aport în dezvoltarea mea personală, mă bucur pentru asta și îi sunt extrem de recunoscătoare. Mama, te iubesc!

Pe Valeria Țurcan o găsiți pe:

Instagram/ValeriesFood

Youtube.com/ValeriesFood

Autor: Nicoleta Balacci, stagiară