Omleta poate ieși la fel de bună, dar mult mai apetisantă, dacă veți încerca un truc alimentar recomandat de Irina Farguța. Food-bloggerița din Bălți și-a împărtășit rețeta pe contul său de Instagram, la care sunt abonați aprope 4000 de adepți ai alimentației sănătoase!

Pentru ca omleta să iasă nu doar savuroasă, ci și „în două straturi”, trebuie să separați albușurile de gălbenușuri, spune Irina Farguața.

„Luăm două ouă, le spargem și separăm albușurile de gălbenușuri. Batem mai întâi albușurile, până devin ca zăpada. La albușuri adăugăm câteva linguri de lapte și apoi le batem și pe ele. Adăugăm puțină sare. 

Pe tigaia preîncălzită se toarnă mai întâi gălbenușurile, iar după 2 minute începem să adăugăm, cu lingura, deasupra gălbenușurilor aproape gata – albușul bătut. Acoperim tigaia cu capacul, pentru 2 minute. 

Verificăm cu ajutorul unei spatule dacă omleta este gata. Dacă albușul nu se lipește de ea, omleta este gata. 

Omleta se poate servi întreagă sau tăiată”, dezvăluie autoare.

https://www.instagram.com/p/BQ4_W3dA9Eb/?taken-by=iren_far

Pentru că a reușit ea însăși să de jos 30 de kilograme grație dietei sănătoase, Irina va lansa, în scurt timp, un maraton online dedicat slăbitului cu alimente benefice. Urmăriți pagina sa de Instagram.

Vedeți și:

O mămică din Bălți face virală pe Instagram mâncarea sănătoasă! A ajutat-o să dea jos 30 de kg

Irina Farguța – mămica din Bălți care face revoluție pe Instagram cu rețetele sale sănătoase

5 reguli pentru un dejun sănătos, de la food bloggerița Irina Farguța

Foto: instagram.com/iren_far

Distribuie articolul: