După un an plin de provocări născute pe rețelele de socializare, istoria nu se oprește aici. Mark Zuckerberg – fondatorul rețelei Facebook, a mărturisit că se angajează ca la fiecare două săptămâni, să citească o carte nouă despre diferite culturi, credințe, istorii și tehnologii. Acesta a anunțat deja și cartea pe care începe să o citească!

„Sunt încântat de provocarea mea în domeniul lecturii. Consider că lectura este o activitate intelectuală care te împlinelte. Cărțile îți permit să explorezi pe deplin un subiect și să te afunzi mult mai profund în acesta decât ce îți poate oferi cea mai mare parte a media în prezent”, a declarat Mark Zuckerberg, pe pagina sa oficială de Facebook.

Fondatorul Facebook a declarat că prima carte cu care începe provocarea lecturii este o lucrare scrisă de Moises Naim – „The End of Power” – „o carte despre modul în care lumea se schimbă în sensul oferirii unei puteri mai mari persoanelor, decât în mod tradițional, când puterea a fost deținută de mari guverne, organizații militare.”

Și pentru ca provocarea să fie asumată de cât mai mulți utilizatori de Facebook, Mark a creat și o pagină de Facebook dedicată acesteia – A Year of Books. Aici, Zuckerberg va înregistra ce cărți a reușit să citească pe parcursul anului 2015, invitându-și fanii la discuții pe marginea acestor lucrări.

Mark Zuckerberg mărturisește că a apreciat sugestiile făcute de utilizatorii Facebook cu privire la provocarea pe care ar trebui să o urmeze în 2015, declarând: „Multe dintre sugestii s-au referit la faptul că trebuie să susțin financiar oamenii aflați în dificultate”.

Fondatorul Facebook, însă, s-a implicat de nenumărate ori în activități caritabile. 

Foto: nbcnews.com

Distribuie articolul: