Vinul roșu consumat în cantități moderate aduce beneficii considerabile organismului și sănătății noastre. Efectele sale benefice sunt cunoscute de aproape 7000 ani.
1. Medicament universal
Compoziţia vinului roşu este identică cu cea a strugurilor. Cercetătorii au demonstrat că unele elemente care se conţin în coaja şi sâmburii strugurilor ajută la mărirea cantităţii de colesterol bun şi previne cuagularea sângelui. Componentele pe care le are vinul roşu sunt recunoscute ca antioxidanţi de zeci de ori mai efectivi decât vitamina C şi E. Aceştia duc la prevenirea atacurilor de cord. Pe lângă acestea, un studiu recent a demonstrat că vinul roşu serveşte la prevenirea îmbolnăvirii de cancer. El contribuie la minimalizarea mutaţiilor de ADN care duc la apariţia cancerului. Compoziţia vinului contribuie la eliminarea celulelor bolnave, totodată blocând crearea vaselor de sânge în jurul tumorii. Antioxidanţii din vin au capacitatea de a inhiba răspândirea celulelor bolnave în alte zone.

2. Afrodisiac natural
Dacă ai în plan o noapte romantică atunci optează pentru vinul roşu recunoscut ca afrodisiac natural. O cantitate mică de vin te ajută să te relaxezi şi să te simţi bine alături de persoana iubită. Specialiştii au demonstrat că alcoolul are efect tonic asupra sistemului nervos.
Vinul roşu conţine substanţe care au calităţi similare cu hormonii sexuali, lichidează inhibiţia psihică şi intensifică excitaţia sexuală. De asemenea creşte şi durata apetitului sexual. Totuşi, specialiştii recomadă să nu exageraţi cu alcoolul pentru că şansa să ajungeţi la orgasm va deveni mai mică.

3. Stimulează digestia
Consumat în timpul mesei, acesta stimuleaza producerea sucului gastric. Chiar dacă nu luptă împotriva bacteriilor, vinul roşu are efect profilactic în cazul infecţiilor intestinale – este vorba de compuşii fenolici ai acestuia. În plus, combinat cu alimentele din timpul mesei, vinul este absorbit mai lent de către organism – astfel ficatul are timp să-l prelucreze.

Este important să ţinem cont că vinul roşu consumat doar în cantităţi moderate aduce beneficii.

Distribuie articolul: