Sănătatea este considerată de mai toți oamenii ca cel mai de preț lucru de pe pământ. Știai că orice ne înconjoară ne influențează câtuși de puțin sănătatea, atât lucrurile neânsuflețite ca televizorul, calculatorul, mașina, telefonul mobil, cât și cele însuflețite cum sunt animalele domestice și nu în ultimul rând oamenii.

Orice emoție pozitivă sau negativă, cât de intensă nu ar fi, este în stare să îți schimbe sănătatea ta în bine sau în rău. Însă nu toți știu că un mare aport asupra stării sănătății tale o au anume florile de cameră.

Noi influențăm plantele la fel de mult cum ele pe noi. Cercetătorii chiar au ajuns la concluzia că florile de cameră simt și ele emoții, pe unii oameni iubindu-i cu adevărat, iar pe alții urându-i. De exemplu un cactus se poate comporta complet diferit față de posesori diferiți: unuia înflorindu-i de câteva ori pe an, iar celuilalt să rămână neânflorit mulți ani de zile.

flori de camera

Există și diferite lucruri ciudate legate de florile de cameră. Uneori florile de cameră se ofilesc la puțin timp după decesul stăpânului sau, urmându-l pe acesta în lumea cealaltă. Un alt lucru straniu este faptul că sunt diferite plante care înfloresc și cresc doar când sunt îngrijite de bărbați, iar alte specii de plane  – doar când au în preajma lor o femeie.

Lumea florala este foarte variată și ascunde în sine o mulțime de secrete. Știai că sunt flori care sunt capabile să absoarbă energiile necesare din ceea ce au la moment, iar altele au nevoie de o îngrijire specială. Dacă sunt uitate pe un termen mai lung, anume florile cu frunza mai rotundă se ofelesc primele. Anume acestea sunt florile care au nevoie de grija ta. Cactușii sunt diametral opuși. Având frunzele în formă de ace, aceștia se simt chiar mai minunat când îi lași în pace și nu le acorzi așa multă atenție.

Iată în continuare o descriere a unor categorii de plante de care ar face bine să te ferești sau dimpotrivă, să îți cumperi și tu una din acestea.

Florile otravitoare

flori otravitoare

Sunt diferite plante pe care omul le folosește ca flori de cameră, neștiind că acestea pot fi otrăvitoare. De exemplu planta „Ficus macrophylla” are capacitatea din generație în generație de a absoarbe substanțele negative din sol și a le depozita în boabele sale. Dacă întâmplător socul obținut din această plantă va fi aplicat pe o zgârâetură, atunci consecințele pot fi mortale. La fel de negative pot fi și plantele din familia „Euphorbiaceae” și „Araceae”. Deaceea dacă ai copii mici sau animale domestice în casă ar fi bine pentru orice eventualitate să scapi de aceste plante.

Florile pozitive

muscate

Ce alte remedii ar fi împotriva neliniștii în casă și energiilor negative decât plantele care aduc pozitivism în atmosfera locuinței.

Una din plantele ce au aceste calități este mușcata de culoare roșie sau Pelargonium, alții cunoscând-o sub denumirea de Geranium Red. Este o floare care este un adevarat detector al unor deficiențe în sănătatea noastră. Când aceastea se ofelesc sau are alte probleme, atunci reține că acestea în mare măsură sunt datorate problemelor de sănătate ale stăpânului ei, deoarece această plantă are capacitatea de a intra într-o conexiune energetică cu cel care mereu o îngrijește și iubește. Ce este uimitor este faptul că florile acestei plante iau o doză oarecare din boala stăpânului, încercând astfel să-l vindece.

Foto: practic-idei.ro, casa.acasa.ro

Distribuie articolul: