Fiul de 14 ani al șefului statului a relatat pentru un post de televiziune de ce îl pasionează sportul polo pe apă. Totul a pornit dintr-o necesitate, zice Vladislav. „Aveam probleme cu picioarele, trebuia să fac înot. Tata m-a îndrumat să fac polo pe apă, căci înotul este mai plictisitor.”

Vladislav practică polo pe apă de 6 ani.

„Eu sunt campion al Moldovei, deja 3 ani la rând. Am fost campion al Belarusiei doi ani și am participat la Campionatul lumii anul acesta, la fel am participat la Jocurile Balcanice anul acesta.”

Tânărul spune că îi place să marcheze, e atacant și crede că are cea mai interesantă poziție în acest joc. Vladislav Dodon este elev în clasa a 9-a, la liceul Prometeu. Precizăm că șeful statului are 3 fii: Vladislav, Bogdan și Nicolae.

Amintim că, pe 6 octombrie, la Şcoala Sportivă Specializată nr.4 de polo pe apă ”Gheorghe Osipov” din Chișinău,  se va desfășura prima ediție a Campionatului internațional de polo pe apă „Cupa Președintelui”. Așadar, competiția va avea loc sub egida Președintelui țării, la care vor participa selecționate din 5 țări: Kazahstan, România, Belarus, Bulgaria, Moldova.