Moldovenii din Padova, animați de Asociația “Baștina”, au organizat pentru al cincilea an consecutiv Festivalul “Mărțișor Femei în Primăvară”. Sărbătoarea muzicii, tradițiilor și a frumuseții s-a desfășurat în cea mai mare piață a Uniunii Europene, Prato della Valle din orașul Padova Italia și a fost prezentată de Ovidiu Darius, fiul interpretei Indiana, alături de alte două tinere din Moldova.

La concertul de suflet au fost prezenți circa 2500 de moldoveni, aduși acolo de dorul de casă și de tradiții strămoșești. Alături de Ovidiu Darius, spectacolul a fost prezentat și de două moldovence: Svetlana Visterniceanu și Iana Slobodeaniuc. Tânărul, aflat la studii în Padova, îi calcă pe urme mamei sale, interpreta și jurnalista Indiana Zlotea, care a făcut ani buni de radio și televiziune, a moderat evenimente de mare anvergură.

Indiana si Ovidiu Darius

Ovidiu Darius si Bastina

În deschiderea concertului, Alexandru Marcinschi președintele asociației “Baștina” a venit cu mesaj de felicitare, adus în primul rând femeilor, dar și tuturor celor prezenți. La eveniment a fost prezent și un reprezentant al Primăriei orașului Padova, care a salutat conaționalii noștri din partea orașului care îi găzduiește, felicitându-i  cu realizările atinse de țara noastră în parcursul european.

 

Asociatia Bastina

Pentru toți amatorii de modă, în premieră a avut loc prezentarea unei colecții de rochii de seară a Casei de Modă “Di Vero”. Ansamblul de dans popular “Baștina” a venit cu un buchet de cântece și dansuri tradiționale. 

Ovidiu Darius cu fetele Di Vero

Ansamblul Baștina

Foto: Facebook.com

Distribuie articolul: