Are doar 26 de ani, dar a reușit, la vârsta sa, să inspire o mulțime de femei pe rețelele de socializare. Marika Matesovich, fata care a afișat dintotdeuana forme voluptoase, a decis, într-o zi, să-și schimbe radical modul de viață. A făcut-o în primul rând din cauza despărțirii de bărbatul pe care îl iubea. Într-un interviu pentru Woman, fitness-modelul rus a povestit întreaga poveste a succesului său.

Relația noastră, de mulți ani, se terminase, așa că am decis să încep o nouă viață. Iubitul meu, cu care locuisem în concubinaj timp de câțiva ani, m-a părăsit. Am început să lucrez asupra corpului meu, pentru ca să le fac în ciudă tuturor împreujărilor.

M-am îngrășat timp de câțiva ani: încet și fără ca să observ. La 15 ani, cântăream 61 de kilograme, ulterior am început o relație cu un băiat și mi-am dorit să arăt mai bine. Am încercat o dietă care m-a ajutat, dar m-am îngrășat înapoi foarte repede. Nici a doua și nici a treia dietă nu m-a ajutat.

Nu mă priveam în oglindă, pentru că nu-mi iubeam corpul. De fiecare dată îmi ascundeam grăsimea în spatele hainelor largi, nu mă machiam, nu aveam grijă de mine și lăsam îngrijirea pentru mai târziu, când „aveam să slăbeasc”.

Am început să slăbesc mai târziu și am început prin a alerga. Am introdus, treptat, antrenamentele de grup. Procesul a durat, la început, 4 luni. Ulterior, am început să merg la sala de forță: inițial de 2-3 ori pe săptămâni, după care am împărțit antrenamentele pentru diferite grupuri de mușchi. Acum, merg la sala de forță de 3-4 ori în fiecare săptămână. Tot de atâtea ori fac și antrenamente cardio. 2 zile din fiecare săptămână sunt zile de odihnă. Acestea, însă, sunt separate.

Am început să înregistrez progrese doar când am obținut ajutorul unui antrenor personal. Sunt de părere că atunci când mergi la sală pentru prima oară, trebuie să te antrenezi mai întâi cu un profi. Alegeți cel mai bun antrenor, alegeți antrenorul care are cel mai superb corp din sala de forță. Dacă veți manifesta îndrăzneală, nimeni nu vă va lua în derâdere ci dimpotrivă, veți fi lăudate.

Cel mai greu a fost să mă impun să rezist în timpul necesar de antrenament. De asemenea, e foarte dificil să te trezești dimineața, să-ți schimbi regimul alimentar și să mănânci nu ceea ce îți pregătea mama și nici ceea ce vezi în reclame, ci ceea ce trebuie. 

Cel mai plăcut a fost să sesisez rezultatele și să reușesc ceea ce înainte nici măcar nu încarcam la antrenamente. E plăcut când începi să te antrenezi serios și când te obișnuiești cu mâncarea sănătoasă. 

În primul an de antrenament, am slăbit cu 26 de kilograme, dar atunci aveam o masă musculară mult mai mică decât acum. De la 81 de kilograme, am ajuns la 55. Acum, am 64-65 de kilograme la o înălțime de 64 de centimetri. Am un strat normal de grăsime și nu mai sufăr de depuneri de celulită pe părțile laterale ale corpului. 

Mi-am realizat visul: combin utilul cu plăcutul și am reușit să obțin cea mai bună profesie din lume: le ajut pe femei să se încreadă în forțele lor și să slăbească”, a declarat Marika, în interviu.

Foto: bugaga.ru, VK, getbig.com

Distribuie articolul: