Dacă viața nu ne aduce suficiente surprize – acestea trebuie create. O vizită la teatru poate întruni multe laolaltă. Finalul lunii aprimie vă aduce multe surprize emoționante, iar începutul de mai vine cu surpriza unei premiere la Teatrul național „Mihai Eminescu”. Vedeți mai multe detalii.

24.04 (marți), 18:30 – „Storcătorul de fructe”, un spectacol tragi-comic despre criza comunicării dintre oameni apropiaţi care îşi vorbesc dar nu se pot face auziţi; o montare ce doreşte a ne spune cât de simplu e, de fapt, secretul armoniei în familie – să iubeşti şi să înţelegi!

25.04 (miercuri), 18:00 – „Amorul dănţuie şi feste joacă” este realizat în stil geto-dacic, sunt închegate 4 opere sheakesperiene, costume naţionale, muzică şi dansuri în stil naţional. Tema spectacolului: amor, glume, cîntece şi dansuri. Un spectacol dinamic, vesel. Acţiunea  se desfăşoară în scenă între două capete de berbeci – simbol al Soarelui, luminii, binelui (preluat de la geto-daci).

27.04 (vineri), 18:00 – „Hronicul Găinarilor” – Două secole de amărăciune și-au pus amprenta pe noua producție a Teatrului Național „Mihai Eminescu”, „Hronicul Găinarilor” de Aureliu Busuioc.

Bucuria celor amărâți de a fi rezistat în fața cruzimii istoriei, de a fi supraviețuit unui șir de orori „îndulcește” substanța dramatică a spectacolului jucat cu săli arhipline.

Biletele pot fi procurate la Casa de bilete a teatrului sau on-line.

28.04 (sâmbătă), ora 18:00 – Aveţi ceva de declarat? Doar bună dispoziţie, bucuria de a trăi. Și de a juca de dragul spectatorului fidel!

Sub bagheta dirijorală a maestrului Petru Hadârcă, orchestra interpreţilor de frunte ai Naţionalului metamorfozează una din piesele cele mai jucate pe mapamond într-un tonic estetic, adevărat cocteil de emoţie, energie și forţă imaginativă. “Puricele în ureche” scris de genialul comediograf francez George Feydeau poposește pe scena noastră în timpuri nu prea vesele: un motiv în plus să nu ratăm spectacolul.

Să ne copleșească iureșul de muzică, situaţii haioase și quiproquo-uri voioase, încântătoare cum n-a văzut Parisul!

29.04 (duminică), 18:00 – „Pomul vieţii” este povestea tristă a oamenilor calzi, emotivi, temperamentali, care sorbesc cu patimă din cupa suferinţelor omeneşti. Condimentarea spectacolului cu efecte comice este oportună, evoluţia actorilor atingînd coardele sufletului omenesc.

4, 5, 6 mai – Premiera spectacolului „KRUM”

Krum este un tânăr întors în cartierul său de baștină după un periplu fără de succes în țări străine, care află că fosta sa, Teruda, se iubește cu altul. Bunul său prieten Tugati este un ipohondru care adoră sportul doar în teorie. El își pune pirostriile cu Dupa care se îndrăgostește la rându-i de Bertoldo, amantul Italian al prietenei sale cele mai bune, Uma, devenită top-model internațional de mare succes.

Felicia și Dolce, vecinii mai în vârstă ai lui Krum și Tugati celebrează viața petrecând la cumătrii și praznice…

Mama lui Krum vrea nepoți iar Krum visează să fugă în Los Angeles cu Uma.

Una din cele mai frumoase și mai populare piese ale lui Hanoch Levin, al cărei prim contact cu rampa a avut loc, sub bagheta regizorală a autorului în 1975.

Biletele pot fi procurate la Casa de bilete a teatrului sau on-line.